Tiborcz István és Orbán Viktor

Tiborcz István elárulta, hol tartana, ha nem Orbán Viktor lenne az apósa

Gazdaság

Az Indexnek adott interjút Orbán Ráhel férje, a miniszterelnök veje a Dorothea Hotel megnyitója után. A BDPST Group tulajdonosa és elnöke kényes kérdésekre is válaszolt.

A lap kíváncsi volt arra, hogy vajon a rokoni kapcsolat befolyással lehetett-e arra, hogy nemzetközi védettséget élvező, világörökségi területen fekvő épülettömbben valósulhatott meg a most átadott beruházás. Íme Tiborcz István válasza:

Nyilvánvalóan nem befolyásolta. Más befektetők értékmentő beruházásai is kapnak lehetőséget a megvalósításra, csak az nem lesz a közbeszéd tárgya. Számos műemlékvédelmi projektnél vannak egyedi elbírálások, éppen azért, mert a védendő értékeket meg kell tartani, fel kell újítani, ez nem kérdés. De azt gondolom, hogy e mögött nem állhat a magyar állam a privát beruházások helyett, azoknak viszont meg is kell térülniük. Az épületek falai adta kereteket olyan tartalommal kell megtölteni, amelyek lehetővé teszik a megtérülést, ezért kellenek az új funkciók.

Felzabált egy híres tokaji borászatot Orbán Viktor veje, Tiborcz István

Arra, hogy hol tartana most az üzleti életben, ha nem a miniszterelnök lenne az apósa, Tiborcz úgy nyilatkozott a lapnak:

Nagyon remélem, hogy itt tartanék, bár valószínűleg jóval kevésbé ismernék a nevemet.Orbán Viktor vejeként ugyanis rengeteg ember számára lettem érdekes. Vannak, akik emiatt szeretnek, mások utálnak, de akadnak bőven olyanok is, akik emiatt keresik az üzleti kapcsolatot velem.

Hozzátette, a családi kapcsolat „torzíthatja a szakmai teljesítmény valós megítélését, akár pozitív, akár negatív irányban”. Elmondása szerint időbe tellett, míg mindezt megtanulta kezelni.

Igaz, megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni, és egyben inspiráló személynek tartom Orbán Viktort, de az üzleti élet önálló szereplőjeként nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök

– mondta Tiborcz István.