Kövér Béla Bábszínház

A szegedi Kövér Béla Bábszínház a Sárkányölő Sebestyén vendégelőadással várja a nézőket

Helyi hírek

2023. november 16-a és december 1-je között vendégelőadással várja nézőit a szegedi Kövér Béla Bábszínház. A KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg, drótmarionett-emberek és óriásbáb-sárkányok, valamint két kiváló bábművész, Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna segítségével.

A két színművész neve nem ismeretlen a Kövér Béla Bábszínház nézői számára. Czéh Dániel vendégszínészként
vett részt a „Robin Hood” című produkcióban, emellett „A Kisgömböc” című egyszemélyes előadását is láthatta már a közönség. Markó-Valentyik Anna pedig két produkciójával, az „Alaine- Ideje a meghalásnak” és az „Anyajegy” című előadásával vendégszerepelt a színházban, a Hány éves a Kapitány? programsorozat keretén belül. A „Sárkányölő Sebestyén” előadást az óvodás és iskolás bérlet is tartalmazza, de aki matinéra vágyik, azt november 19-én 11 órára, vasárnap és 25-én, szombaton 17órára várják a Kövér Béla Bábszínházba.
Ahogy eddig is, ez alkalommal is faültetés kíséri az új előadást. November 17-én Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatója, Schneider Jankó, az intézmény művészeti vezetője és Czéh Dániel, színész a Szegedi ÓVI Vedres Utcai Óvodájában ültet el egy fát az óvodások segítségével, ezzel felhívva a figyelmet a kultúra ápolásának fontosságára.