Életfogytig tartó fegyházbüntetés az indítvány a volt élettársát halálra késelő férfival szemben

Rendőrség

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves jászladányi férfival szemben. Az elkövető egy kisebb, majd egy nagyobb késsel többször megszúrta a korábbi élettársát, aki a helyszínen életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi tavaly nyáron szabadult a legutóbbi szabadságvesztés büntetéséből, és szeretett volna újra együtt élni korábbi élettársával. A nő a férfi erőszakos természete miatt ezt nem kívánta, amit a férfi nem tudott elfogadni, így kapcsolatuk megromlott.

A férfi 2022. december 30-án, este, kétszer is megjelent a nő családi házánál, de a sértett távozásra szólította fel, mert félt attól, hogy bántani fogja. A férfi ingerült lett, és azzal fenyegette a nőt, hogy az egész családját lemészárolja, majd benyomta a konyhába nyíló ablakot, és bemászott a házba. A férfi ököllel úgy arcon ütötte a nőt, hogy az áldozat az ágyra esett. Ezután a férfi egy 7 centiméter pengehosszúságú késsel ötször megszúrta a nőt. A sértett a kezével védekezni próbált, és arra kérte a házban tartózkodó kiskorú gyermekeit, hogy meneküljenek el.

A férfi – mivel a korábbi szúrásoktól a nála lévő kés pengéje elhajlott – a konyhában magához vett egy 25 centiméter pengehosszúságú kést, amivel nyakon szúrta a nőt, aki ezután a helyszínen életét vesztette.

A férfi a sértett helyszínre érkező rokonainak sem volt hajlandó kinyitni az ajtót, késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy ha bemennek a házba, őket is leszúrja. Végül a rendőrség betörte a ház bejárati ajtaját és elfogta a támadót.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaeső férfivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárásra és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.