Bíróság, kalapács

Az élettársát taxiztatta a járőrautóval egy Somogy vármegyei rendőr tiszthelyettes

Rendőrség

Súlyosabb mértékű pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azzal az elkövetővel szemben, aki rendeltetési helyét elhagyva az élettársát a helyi autóbuszállomásra szállította.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy Somogy vármegyei rendőr tiszthelyettes ellen, szolgálati visszaélés bűntette és szolgálatban kötelességszegés vétsége katonai bűncselekmények miatt emelt vádat.

A tényállás lényege szerint a rendőr tiszthelyettest 2022. január 30-án járőrszolgálatba vezényelték, és arra kapott utasítást, hogy egy közlekedési balesetben érintett német állampolgárt kísérjen el a városi kórházba, majd az orvosi vizsgálatáról készült dokumentációt továbbítsa a helyszínelő rendőrtársának. Az elkövető a kórházi várakozás közben rendeltetési helyét engedély nélkül elhagyta, a szolgálati gépjárművével lakására távozott, ahonnan az élettársát az autóbuszállomásra szállította, majd visszatért az egészségügyi intézménybe.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa az elkövetőt halmazati büntetésül 225.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész súlyosabb mértékű pénzbüntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte az ügyészi fellebbezés fenntartásával a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsánál a rendőrre kiszabott pénzbüntetés mértékes felemelését.