Pataky Attila és Orbán Viktor

Tízmilliókat kapott Tóth Gabi és Pataky Attila a Szerencsejáték Zrt.-től, de Szijjártó Péter testvére és Tiborcz István is jól járt

Ország

Több mint 500 millió forintot adományozott a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. augusztusban és szeptemberben. Íme, kik jártak jól!

Az összesen bruttó mintegy 550 milliós keretet meglehetősen egyenlőtlenül osztották el, hiszen három kedvezményezett is kapott bőven bruttó 100 millió forint feletti összeget – írja a hvg.hu. A legtöbbet, 105 millió+áfát a KOD Média Kft. kaszált, melynek tulajdonosa a HGY Invest Kft., ami Orbán Viktor veje, a Tiborcz István köreihez sorolt Jupiter 888 Magántőkealapé.

100 millió+áfát kapott a Havasi Balázs zongorista többségi tulajdonában álló cég, a Symphonic Concert Management Kft., őt követi a dobogó harmadik helyén egy érdekes összeggel az Orbán Viktor fotójával díszített háztulajdonos, az Edda frontembere, Pataky Attila egyszemélyes vállalkozása, a P.Management Kft. a maga nettó 78 740 157 Ft-os támogatásával.

A negyedik legnagyobb összeget, 30 millió forint+áfa támogatást az a Backstage Management Bt. nevű vállalkozás kapta, amely Tóth Gabi koncertjeit szervezi.

Az Orbán Viktorhoz köthető Bálványosi Nyári Szabadegyetemet szervező Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány nettó 25 millió forintot kapott, a TRP Hungary Kft. pedig nettó 20 milliót. Utóbbi cég egyik tulajdonosa Őry Tamás és a felesége, Szijjártó Sarolta, Szijjártó Péter testvére.

Jó hír, hogy 15 millió forintot kapott a Debreceni Egyetem cége, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. is.

“Győzike, Győzike, fideszes g*cike” – így szidták a debreceni drukkerek Gáspár Győzőt