A BMW épülő autógyára Debrecenben

Már több mint 900 főt foglalkoztat a BMW-gyár Debrecen

Helyi hírek

Szeptemberben duális képzés is indult Debrecenben, a 100 fő diákkal együtt már több mint 900 főt foglalkoztat a debreceni BMW-gyár.

A bajor prémiumgyártó duális szakképzési programja keretében a Debreceni Szakképzési Centrum három technikumából, összesen négy szakma alapjait kezdte el elsajátítani száz diák – olvasható a jarmuipar.hu-n. A duális képzési program során olyan tudást szereznek meg a fiatalok, mellyel karriert is építhetnek a debreceni üzemben.

A duális képzés három évig tart, mely alatt a diákok a legmodernebb technológiai eszközöket és megoldásokat ismerik meg: beletanulnak például a robotika és a 3D nyomtatás világába, de hangsúlyt kap a soft-skilljeik fejlesztése is, kommunikációs technikákat, projektmenedzsment ismereteket is szereznek.

A BMW Group Gyár Debrecen nagyon népszerű a munkavállalók körében is, a duális képzésben résztvevő fiatalokkal együtt a gyár dolgozóinak létszáma már több mint 900 fő, a következő hónapokban pedig további gyarapodásra számítanak. Terveik szerint 2025-ben kezdik meg a termelést több mint 1500 munkavállalóval, a gyárban présüzem, karosszériaépítő részleg, fényezőműhely, összeszerelő csarnok és egyedi akkumulátor-összeszerelő üzem is helyet kap.

Küldtek egy fricskát a BMW-gyárnak a Mikepércsi Anyák