Magánklinikát nyitott az orosházi kórház vezetője

Helyi hírek

A kórházi főigazgatóság vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Dr. Duray Gergő, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője magánklinikát nyitott a városban. A belgyógyász 2013 óta vezeti az orosházi állami intézményt. A nemrég  megnyitott, magántulajdonú egészségügyi központ egy kilométerre található a városi kórháztól, és a magánklinika orvosainak egy része az állami kórház, illetve az abban működő szakrendelő orvosa is.

Az, hogy egy kórházigazgató saját magánklinikát alapít és működtet, nem ütközik jogszabályokba. Az viszont kérdéses, hogy a saját magánklinikáján orvosként rendelhet-e, és az is, hogy az általa igazgatott állami kórházból orvosokat vehet-e fel a saját klinikájára. Úgy látszik, szabályszerű, hogy az új OrosKlinik orvosainak egy része az állami Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben is dolgozik.

Az, hogy a kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinkán is rendelhetnek, engedélyköteles, az engedélyt a saját klinikáján való munkához az állami intézmény vezetője, Duray Gergő adhatja meg.

Az új OrosKlinik az ultrahang-diagnosztika és a laborvizsgálat mellett belgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, diabetológia, foglalkozás-egészségügy, gyermekneurológia, kardiológia, neurológia és ortopédia szolgáltatásokkal várja a betegeket, az első szakorvosi vizsgálat ára 18 ezer forint.

Az állami orosházi kórház és rendelőintézet többféle szakorvost keres álláshirdetésben, és szakápolót is alkalmaznának. Közben a traumatológiai osztályon szünetel az ellátás.

A magánklinikáról a 24.hu számolt be.

Fotó: illusztráció