Először indított alapképzést a szegedi egyetem pedagógusképző kara Szabadkán

Egyetem Helyi hírek

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának  közösségszervező BA szak levelező képzésére 24 hallgatót vettek fel. 

A kar és a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvány, valamint az alapítvány által működtetett Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ együttműködésében  hirdették meg a felvételt. A szakot a Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet Művelődéstudományi Tanszéke gondozza. A hallgatók a kultúraközvetítés és a közösségszervezés iránt érdeklődnek, illetve már ezen a területen dolgoznak, és szeretnének diplomát kapni, vagy a meglévő diplomájuk mellé ezt a végzettséget is megszerezni.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditált képzésen megszerzett alapszakos oklevelet a szerbiai hatóságok is elismerik és honosítják majd. A levelező képzés részben online oktatásban folyik, és nem csak a kar tanárai, hanem a helyi szakemberek is  oktatnak. A konzultációk helyszíne a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ épülete.

Kép forrása: http://szegedtourism.hu/