Szijjártóék az Adrián

Szijjártó felesége egymilliárd forintos osztalékot vett ki lakberendező cégéből

Ország

Az Orbán-rendszer politikusainak és közéleti szereplőinek volt és jelenlegi feleségeiről készített összeállítást az Mfor  az alapján, hogy miként teljesítettek cégeik, és mennyi osztalékot vettek ki belőlük.

Az előző öt év adatai alapján készült lista a következőképp alakul:

Rogán Gaál Cecília és Sarka Kata, a közös cégekből ( Nakama & Partners Kft., Top News Hungary Kft.) felvett fejenként rájuk eső 1,2 milliárd forintos osztalékkal.

Szijjártó Nagy Szilvia, Szijjártó Péter felesége, aki Interior Design Belsőépítészeti Kft. nevű cégéből vett ki összesen 1,074 milliárdot.

Szijjártó-Nagy Szilvia nemrég újabb projektbe fogott, hiszen június 30-án beszállt a Centrum Property Szolgáltató Kft.-be, a 2016-os alapítású vállalkozás saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik. A cég másik társtulajdonosa pedig az a Benkő Judit, aki annak a Benkő Szilárdnak a felesége, aki Szijjártó Péter korábbi futsalos kollégája volt. Ez a cég egyelőre bevételt még érhető módon nem termelt Szijjártó-Nagynak

Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc felesége, akinek Whitedog Media Kft. nevű cége fizetett 948 millió forintnyi osztalékot az elmúlt években.

Luxusjachton bukott le Szijjártó, miközben a Facebookon arról posztolgatott, hogy mennyire nagyon dolgozik