Bige László

Letöltendő börtönt kért az ügyészség Bige Lászlóra

Gazdaság

A műtrágyagyáros szembefordult az Orbán-kormánnyal, sanszos, hogy ennek issza most a levét.

Bár április végén a Nyíregyházi Törvényszék első fokon felmentette Bige Lászlót, akit vesztegetéssel és okirathamisítással vádoltak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség letöltendő börtönt kért a  vegyipari nagyvállalkozóra – értesült a Magyar Nemzet.

A kormányzati kiadvány szerint Bige és társai emellett egy kétmilliárdos hűtlen kezeléses ügyben is bíróság előtt állnak.

A minősített vesztegetés bűntette miatt a Bige László ellen folyamatban lévő bűnügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet vonatkozásában – tájékoztatta a portált a vádhatóság.

Bige László beolvasott az agrárminiszternek: “Önnel szemben én nem voltam KISZ-tag, sem párttag”

A műtrágyakirályt 135 millió forintos korrupcióval vádolja a főügyészség: a vádirat szerint a milliárdos oligarcha 2009-ben üzleti kapcsolatba került az egyik cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Ekkor felajánlotta a cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére.

Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja Bigének. Az ügyészség szerint a készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010 januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió forintot a műtrágyakirály meg is kapta. A bíróság ugyanakkor áprilisban nem jogerősen, bizonyítottság hiányában felmentette Bige Lászlót.

Nyomkövetőt kap Bige László