Kutya

Nagy szenvedést okozott kutyájának egy hajdúszoboszlói férfi, de nem kerül rács mögé

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem gondoskodott megfelelően az állatról.

Közleményük szerint a hajdúszoboszlói vádlott 2023. márciusát megelőzően egy általa bérelt, Hajdúszoboszló külterületén lévő körbekerített ingatlanon egy vasrúdhoz folyamatosan kikötve tartotta keverék kutyáját úgy, hogy élelmet alig adott neki. Ennek következtében az állat rendkívüli módon lesoványodott, legyengült, végelgyengülés közeli állapotba került és intézkedés hiányában 1-2 napon belül elpusztult volna.

2023. március 23-án lakossági bejelentést követően a bérelt ingatlanon rendőri intézkedés történt hatósági állatorvos közreműködésével. A kutyát elvitték, orvosi ellátására került sor, ahol stabilizálták az állapotát, majd megfelelő ellátás és táplálás után néhány hét múlva az állatot örökbeadták, azt nem kaphatta vissza a vádlott.

Az elkövető magatartása, bánásmódja a kutyának különös szenvedést okozott.

Botrányos, amit művelt a téglási állatkínzó, de kutyája továbbra is vele maradhat

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúszoboszlói Járásbíróságra. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.