UniFit Fintess&Gym Center

CPNSS-teszttel kezdenek a Debreceni Egyetem fitnesztermében

Egyetem
A DE Sporttudományi Koordinációs Intézete jóvoltából és támogatásával országosan egyedülálló, új, innovatív szolgáltatással várja vendégeit a Debreceni Egyetem fitneszterme. Az UniFit Fintess&Gym Centerbe érkezők ezentúl edzés előtti állapotfelméréssel kezdhetik az aktív sportolást.

Az új szolgáltatást, az úgynevezett CPNSS-tesztet egy speciális diagnosztikai eszközzel végzik. A készülék kortól, nemtől függetlenül objektív, egyedülálló sportélettani paramétereket tár fel és mutat meg a fitneszcentrum szakembereinek és vendégeinek.

Balogh Tamás, az UniFit igazgatója elmondta: régi álmuk volt mind nekik, mind pedig a Sporttudományi Koordinációs Intézetnek, hogy azok a sportolók, akik betérnek az egyetemi létesítménybe vagy bármilyen sportlétesítménybe és ott fizikai aktivitást szeretnének végezni, képet kapjanak edzés előtti állapotukról.

Ez egy olyan jellegű állapotfelmérés, ami monitoringozza a keringési rendszerüket, légzőszerv-rendszerüket, tehát láthatóvá válnak olyan sportélettani paraméterek, amelyek alapján ha valakivel óvatosabban kell elkezdeni a mozgást, akkor ezt figyelembe véve tudunk tervezni, ha pedig valaki makkegészséges és semmilyen eltérést nem mutat, akkor pedig úgy tudunk tervezni

– mondta az UniFit-igazgató a hirek.unideb.hu-nak. A teszt így segít az edzéstervezéshez még komplexebb tanácsokat adni.

Még több külföldi tanul a Debreceni Egyetemen