Letartóztatásban az M2-es autóúton a rendőröket gépkocsijával veszélyeztető férfi

Rendőrség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyetértve a bíróság elrendelte a 2023. augusztus 1-jén a rendőrök elől autóval menekülő férfi letartóztatását.

Mint ismert, szerdán a forgalmas M2-es autóúton egy férfi nem állt meg a vele szemben intézkedést kezdeményező rendőröknek, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. Ezt követően a gyanúsított több közlekedési szabályt megszegve menekült a rendőrök elől, miközben többször az őt üldöző rendőrségi szolgálati gépjárműveknek ütközött.

Miután megállításra kényszerítették a menekülő autóst, a rendőrök kihúzták kocsijából a férfit. Ezután megkezdték a gyanúsított bilincselését, ami alatt a férfi rúgkapált és próbált a fogásból kiszabadulni, miközben azt kiabálta a hivatalos személyeknek, hogy „megdöglenek”.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben a bíróság egy hónapra elrendelte az ügyészség által őrizetbe vett férfi letartóztatását. Az ügyészi indítvánnyal egyezően megalapozottnak tartotta a bíróság, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárásban, valamint a bűnismétlés megakadályozása csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása mellett biztosított. A bíróság végzése nem jogerős, ellene a gyanúsított és védője is fellebbezett.