Debreceni Virágkarnevál

Debreceni virágkarnevál 2023 – Már készülnek a kocsik

Helyi hírek

Már javában készülnek a debreceni virágkarnevál idei virágkocsijai és több mint 1500 karneváli táncos, zenész és akrobata is: igazi karneváli lázban ég az a közel 4000 ember, aki mind hozzájárul az ország egyik leglátványosabb fesztiváljának létrejöttéhez.

Az 57 éves tradícióval rendelkező karnevál napjainkban már lényegesen több, mint látványos virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek felvonulása: egy héten át tartó színes programkavalkád, melyen számtalan látogató megtalálhatja a számára leginkább vonzó szórakozási lehetőséget. Idén augusztus 14. és 20. között rendezik meg a debreceni virágkarnevált.

Az augusztus 20-i felvonulási útvonalon – jegyvásárlás ellenében – tribünökről is végig követhető a látványos forgatag. A Papp Művek jóvoltából a lelátók egyikét ez évben ingyenesen bocsátják a Debreceni Karitatív Testület részére, hogy nehezebb anyagi körülményekmközött élő családok is részesüljenek a karnevál élményében.

Az idei évben is számos új cég csatlakozik a karneváli menethez egyedi virágkocsikkal. A menetet színes élményfutás és oldtimer show vezeti fel, majd a felvonulást hagyományosan a Szent Korona kocsija nyitja 9 órakor. Az idei 12 virágkocsin az együttműködő vállalatok igyekeznek missziójukat, mottójukat megjeleníteni: láthatjuk a Magyar Honvédség Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred, A Hortobágyi Nemzeti Park, A Kodály Filmharmónia Debrecen, a Tranzit Csoport, A Fórum Debrecen, A Teva, A Magyar Posta, a BMW Group Gyár Debrecen, a Richter Gedeon És A Debreceni Szakképzési Centrum kreatív ötleteit, továbbá Nagyvárad és Debrecen közös kocsival jelenik meg.

A rendezvény csúcspontja az augusztus 20-ai felvonulás, ám ezt egy teljes karneváli hét előzi meg, elképesztően gazdag programkínálattal, melyhez a város több intézménye, civil szerveződése is csatlakozik. A Kossuth téren minden este ingyenes nagykoncerteken bulizhatnak a vendégek, és a tavalyi érdeklődésből adódóan idén is „teltházzal” számol a város a Wellhello, a Szabó Balázs Bandája, a Follow the Flow koncerteken. Augusztus 20-án este Boban Marković  koncerttel, később pedig DJ Náksi set-jével kísért, egzotikus táncosokkal megbolondított utcabállal zárul a 2023-as virágkarneváli hét.

További részletek a debreceni virágkarnevál weboldalán.

A zene papját ünnepelték Debrecenben