Jégverés Nyírség

Tojás nagyságú jég verte el a Nyírséget

Ország

Több településen dió, néhol tojás nagyságú jégeső kísérte a csütörtök délutáni szupercellát – írja az Időkép.

A vihart több településre dió, néhol tojás nagyságú jégesővel, felhőszakadással, viharos széllel érkezett. Helyenként kisebb méretű, de kiadós mennyiségű jégeső fehérítette ki az utcákat, udvarokat

számolt be a portál.

Nyírmeggyesen is nagy méretű jég hullott:

 

Ami a folytatást illeti…

Pénteken nyugaton és északon lesz több felhő, máshol a többórás napsütést követően délutántól egy újabb hidegfront hatására növekedhet meg nyugat felől erősebben a felhőzet. Eleinte nyugaton és északon lehet csapadék, majd nyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok. A délkeleti-déli, majd északiasra forduló szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések lehetnek. Nagy lehet a hőmérsékleti kontraszt: az ország északi-északnyugati felén 22-26, déli-délkeleti felén 27-33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Szombaton eleinte napos idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél zivatarok idején feltámad, erős, viharos lehet. A maximumok 27 és 31 fok között alakulhatnak – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Fotó: Időkép