Molesztálás, szexuális erőszak

15 éves kislányt szexuálisan zaklatott a Keszthely környéki idős férfi

Rendőrség

Erőszakosan lépett fel a szomszéd kislánnyal szemben az a Keszthely környéki idős férfi, aki az általa már évek óta ismert, és éppen a szomszéd kertben paradicsomot szedő, gyanútlan 15 éves kislányt megkörnyékezte, és testét megérintve őt molesztálta.

A vádirat szerint a 60-as éveiben járó Keszthely környéki férfi 2021. júliusában ismerőse lakóházának hátsó kertjében tartózkodott, amikor észrevette, hogy a szomszédos ingatlan veteményeskertjébe érkezett paradicsomot szedni az ott bérlőként élő család 15 éves lánygyermeke.

Mivel a férfi korábban is végzett már munkálatokat ismerőse ingatlanán, ismerte a szomszédos házban évek óta bérlőként lakó sértettet és családját. A két ingatlan a kertek között egy kapun keresztül átjárható volt, amelyen a férfi átment a kislányhoz és beszélgetést kezdeményezett vele, majd megölelte. A beszélgetés közben a férfi váratlanul megfogta a gyermek mellét, amitől a kislány megrémülve elmenekült előle. A férfi a kertkapuban megvárta és amikor a kislány megpróbált elhaladni mellette, megragadta a alkarját, visszahúzta magához, és újra megfogta a mellét.

A sértettnek végül sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából, illetve a sértetti ellenállást észlelve a férfi felhagyott a cselekményével, azonban a tolakodó és súlyosan szeméremsértő magatartása – amely a vádlott nemi vágyának felkeltésére irányult – alkalmas volt arra, hogy a 15 éves fiatalkorú sértettben komoly félelmet keltsen.

A Keszthelyi Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, amelyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Kérte továbbá, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a vádlottat bármely olyan foglalkozástól vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében kiskorúakkal kerülne kapcsolatba.
Kezdőkép: illusztráció.