Debrecenben kezdődött a szerelmük – 25. házassági évfordulójukra István a veséjét adta feleségének, Szilviának

Helyi hírek

Május 23-án, 25. házassági évfordulójuk alkalmából kapta meg férje, István veséjét a 46 éves Szilvi, akinél kamaszkorában diagnosztizáltak policisztás vesebetegséget. A házaspár történetét az ATV Heti napló című műsora ismertette.

Szilvit már a betegség diagnosztizálásakor figyelmeztették, hogy állapota rosszabbodni fog, és majd 40-50-60 éves korában elérheti a súlyos stádiumot. A jóslat beigazolódott, a nő állapota három évvel ezelőtt kezdett romlani. Az egyik policisztás veséjét egy évvel ezelőtt távolították el, a másik veséje pedig csak 4 százalékban működött, így naponta többször, egy katéteren keresztül kellett átmosnia a szervet.

Szerető férje, István már az első randevún – egy debreceni Tankcsapda-koncerten felajánlotta a veséjét. Viccesen megjegyezte, mindezt “önzésből” tette, mert a hátralévő negyven-ötven életévét nem szeretné egyedül tölteni.

A házaspár 25 évvel ezelőtt éppen azon a napon házasodott össze, amikor a vesetranszplantációs műtétet végezték. A beavatkozás jól sikerült, a pár mindkét tagja jól van, de Szilvinek továbbra is gyógyszereket kell szednie ahhoz, hogy megakadályozza a vese kilökődését.