Kisiklott tehervonat Kétpónál

Kisiklott egy fokozottan tűzveszélyes anyagot szállító tehervonat több kocsija Tiszatenyő és Mezőtúr között

Ország

Egy tehervonat több kocsija is kisiklott vasárnap Tiszatenyő és Mezőtúr között, emiatt jelentősen nő a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon – közölte a Mávinform.

A kocsik Kétpónál siklottak ki, az érintett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat várhatóan Mezőtúr és Törökszentmiklós között szállítják pótlóbuszok – írták. Jelezték: a műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe.

A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem az MTI-vel azt közölte, hogy egy vasúti átkelőnél történt a baleset. A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölőszert szállított – írták.

A balesethez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is.

A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk

– áll a közleményben.

Kisiklott tehervonat Kétpónál
Kisiklott tehervonat Kétpónál

A következő változásokra kell számítani:

A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.

A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.

A Tiszatenyő állomásra utazók a szentesi vonatokkal utazhatnak

– közölte a Mávinform.

Kisiklott tehervonat Téglásnál: helyreáll a menetrend