Farkas Flórián

Farkas Flórián a külföldi melósok helyett több százezer munkanélküli romát ajánl a gyárakba

Ország

Hosszas hallgatás után megtörte a csendet a milliárdos sikkasztással gyanúsított, majd felmentett Farkas Flórián, a Lungo-Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség vezetője, fideszes országgyűlési képviselő.

A Népszava számolt be róla, hogy Farkas is részt vett csütörtökön Szolnokon a Roma felzárkózási fórum elnevezésű rendezvényen ahol egyébként két helyettes államtitkár, Radomszki Lászlóné a Belügyminisztériumtól és Márkus Ferenc a Miniszterelnökségtől is megjelent.

Bár a helyi tévé és újság tudósítása nem számolt be Farkas Flórián felszólalásáról, az egyik résztvevő, Lakatos Gusztáv a közösségi oldalán közvetítette az eseményeket.

Van itt több százezer cigány munka nélkül, csak nem tudnak róla, vagy nem akarnak tudni róla

– mondta Farkas Flórián, aki külföldről jövő munkavállalók helyett romák foglalkoztatását látná szívesen.

Lakatos titkos felvételt készített Farkas beszédéről:

Emlékezetes, a belügyi tárca közel 540 millió forintot követel vissza az ORÖ-től, az összeg jelentős részét az adóhatóság révén indított végrehajtási eljárással próbálja beszedni.

Farkas Flórián arról is beszélt Szolnokon, hogy nem érti, ha valóban tartozása volt az ORÖ-nek, akkor miért kapta meg éveken keresztül az állami támogatást. Ebben az esetben – mondta – „hiba van a támogató részéről is”. Nem a rendszert kell megszüntetni, hanem a felelőst kell megtalálni – állapította meg. Óva intett attól, hogy az ORÖ-t csak azért kezdjék el „piszkálni, felszámolni”, hogy „új csírák jöjjenek létre”. Farkas Flórián ezzel feltehetően a Sztojka Attila elnökletével alakult, a kormány támogatását élvező Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szerepére utalt.

Farkas Flórián megúszta: nem sikerült rábizonyítani pénzlenyúlást