Így használd egyedi módon a cipőfűződet, hogy kitűnj a tömegből!

Ország

A cipőfűzőt egy angol származású úriember szabadalmaztatta 1790-ben, Harvey Kennedynek hívták. Napjainkban már nemcsak fekete és fehér színben kaphatók a cipőfűzők. Így aztán ezernyi variációval tehetjük érdekessé az öltözködésünket. Sőt a színes cipőfűzők még a régi megúnt cipőket is újjá tudják varázsolni. Hogy milyen színűt válasszunk, az attól függ, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. Ha visszafogott eleganciát szeretnénk akkor a pasztell színeken belül a rózsaszín, kék, vagy menta színű legyen a cipőfűzőnk.

Amennyiben színes egyéniséggé akarunk válni, a legjobb megoldás a sárga cipőfűző, amely igazán jól mutat a fehér, fekete és sárga díszítéssel ellátott cipőn. Ha pedig kifejezőbbé tennénk a megjelenésünket, a fehér sneaker cipőbe rózsaszínű, lila vagy akvamarin cipőfűzőt fűzzünk. Lehet duotonváltozat az is, ha a sötét cipőhöz világos fűzőt vagy világos cipőhöz sötét fűzőt választunk. De a legklasszabb a fekete-fehér kombináció.

Bekötési módok

Ha nem kedveljük a hagyományos cipőfűzési módot, nem akarjuk, hogy a masni látszon, akkor marad a divatos változat. A bekötött cipőfűzőt a kihúzott cipőnyelv alá csúsztassuk be. Nagyon divatos hatás és nem is fog gyakran kikötődni, mivel a nyelv fogja azt. Bizonyos márkák esetében még inkább látható válik általa a cipő nyelvének jellegzetes alakja és a márkajel.

Miért van a magas szárú cipőkön egy plusz utolsó lyuk? Tudatos döntésből ered, általános használatkor nem kell befűzni, a magasszárú cipők esetén akár két lyukat is ki lehet hagyni.

Természetesen ha gördeszkázni és rollerezni akarunk, akkor jobb ha befűzzük, mert akkor nem lesz instabil a cipőnk. Ebben az esetben is el kell rejteni a cipőfűző végét, akkor néz ki igazán jól.

Fűző díszítésként

Ha szeretjük az olyan kifejező dekorációkat mint a masnik, fényes szalagok, széles cipőfűzők, ezek a megfelelő méretű hurokkal rendelkeznek. Magasszárú cipő esetében, vagy fűzős hótaposónál a szár köré is fűzhetjük a fűzőt. De magasszárú tornacipő és bőr csizma esetén is megtehetjük ugyanezt.

Kreativ példa a gyöngyökkel, ékszerekkel és egyéb kiegészítőkkel is díszítik a modelleket a tervezők. A deubré voltaképpen egy dísz, amit az első két horog között helyeznek el úgy, hogy a fűző becsúszik alatta és a másik oldalon jön ki. A deubré számos modellen megjelenik főként sportmodelleken és nem csak fémből, hanem műanyagból és bőrből is készülhet.

Főként akkor hasznos ha nem szeretjük a nem egyforma hosszú cipőfűzőt, középre lehet igazítani vele és kevésbé fog mozogni a cipőfűzőnk.

Cipőfűzőket a Galco Kötél webáruház forgalmaz, a cipőfűzők ára webáruházban megtekinthető, ahol számtalan féle és fajta változatban kaphatunk mutatós darabokat.

Összegezve

A cipőfűzőt bizony már az 1800-as évektől használunk, napjainkban azonban már divat lett belőle, hogy milyen színű, alakú, formájú cipőfűzőkkel tudjuk a cipőinket díszíteni. (x)