Megkezdték a kisiklott kocsik műszaki mentését Téglásnál

Kisiklott tehervonat Téglásnál: helyreáll a menetrend

Helyi hírek

Szerda hajnaltól már menetrend szerint, zavartalanul közlekedhetnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, miután kedd éjszaka visszaadták a forgalomnak a bal vágányt is a Hajdúhadház és Újfehértó közötti szakaszon, ahol május 7-én egy kisiklott tehervonat jelentősen megrongálta a pályát – közölte a Mávinform kedden a honlapján.

Közleményükben emlékeztettek, május 7-én délelőtt Téglásnál egy vasércet szállító tehervonat 35 kocsija közül 9 kisiklott.

Videón és drónfotókon a Téglásnál kisiklott tehervonat – kérik az utasok megértését és türelmét

Több mint 250 vasúti szakember megfeszített munkájának köszönhetően a kisiklott teherkocsik visszaemelésével, elvontatásával május 11-re végeztek a szakemberek, ekkor kezdődhetett meg a kevésbé sérült vágány helyreállítása. A síneket 240 betonalj felhasználásával közel 140 méteren építették újjá, helyreállították a felsővezetékrendszert és a biztosítóberendezést is, ennek köszönhetően május 15-én egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés Hajdúhadház és Újfehértó között – írták.

Mint olvasható, a balesetben jelentősen megsérült bal vágányt több héten át tartó munkával állították helyre. Mintegy 5000 vasbetonaljat cseréltek ki és a helyreállításhoz 30 darab 120 méteres sínt építettek be. A pálya 200 méteres szakasza annyira megrongálódott, hogy nem csak a vágányokat, hanem alatta a vasúti alépítményt, a kavics- és zúzottkő ágyazatot is újjá kellett építeni. A felsővezetékeket másfél kilóméteren ki kellett cserélni.
A baleset által okozott károk helyreállításának költsége 1,5 milliárd forint körül várható – közölte a Mávinform.