hübner röplabdacsapat nyíregyháza

Idén a kilencedik alkalommal rendezik meg a Kossuth téren az amatőr strandröplabda bajnokságot

Helyi hírek

Idén 9. alkalommal rendezik meg a Hübner Beach Volleyball in the City nevű strandröplabda bajnokságot Nyíregyházán.

A pályát idén is a Kossuth téren állítják fel, amihez 200 köbméter homokot és több mint ezer homokzsákot használnak fel. A szervezők lelátókat is építenek, ahonnan a kilátogatók nézhetik a meccseket. A tornára 32 csapat nevezését várják, de fontos tudni, hogy csak vegyes csapatok nevezhetnek. A csapatban két férfi és két nő játszhat egyszerre, de lehetőség van egy ötödik cserejátékos nevezésére is. A cserénél figyelembe kell, venni hogy visszacserélni nem lehet a játékost, és a pályán a csere után is két női versenyzőnek a pályán kell lenni, vagy kizárják a csapatot. A versenyre június 15-ig lehet nevezni.

A regisztrált csapatok tagjai idén is ajándék pólót kapnak a Hübner jóvoltából, akik pedig dobogós helyen végeznek pénzjutalomban részesülnek. Az első helyezett 300000 forint, a második 200000 forint a harmadik pedig 100000 forinttal lehet gazdagabb.

A Magyar Terem- illetve Strandröplabda Bajnokság bármely osztályában igazolt felnőtt férfi vagy női vagy U 20 és U 17 I. és II. osztályában versenyzőből csapatonként maximum egy fő lehet.

A Terem Bajnokságban U 20-U 17-es III. osztályú és U 15-ös bajnokságban igazolt maximum 2 fő női játékos nevezhető. Igazolt játékos az, aki 2022/23. évre szóló érvényes versenyengedéllyel rendelkezik. (Tehát vagy 1 fő felnőtt, U 20, U 17 igazolt játékos vagy maximum 2 fő igazolt U 20-U 17 III. osztályban és U 15-ös leány szerepelhet egy csapatban. 1 fő igazolt felnőtt és 1 fő igazolt utánpótlás leány NEM nevezhet egy csapatba. Minden U 17-es korosztálynál idősebb igazolt fiú játékos jelen esetben igazolt felnőttnek számít.) Ezt a verseny előtt ellenőrizzük. U 15 és annál fiatalabb igazolt játékosok nemre való tekintet nélkül, korlátlan számban nevezhetőek.

A megnyitó 2023. június 29-én 17:00 órától kezdődik, és  vasárnap július 2-án 15:30 órától a verseny eredmények kihirdetésével és ünnepélyes keretek között zárul.