Újra nyit a Móricz Zsigmond Könyvtár Nyíregyházán

Holnaptól ünnepi könyvhetet tartanak a nyíregyházi Móricz Zsigmond Könyvtárban

Helyi hírek

2023. június 8. és 12. között rendezik a 94. Ünnepi Könyvhetetet és a 22. Gyermekkönyvnapokat Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Az ünnepélyes megnyitón Bereményi Géza Kossuth-díjas író tart ünnepi beszédet. A könyvtárban Gyulai Líviusz  Kossuth-díjas grafikusművész rajzfilmes munkáiból is látható lesz majd egy kiállítás.

Az országos nagyságok mellett helyi írók lesznek a program vendégei. Író-olvasó találkozók, pódiumbeszélgetés, kötet- és folyóirat bemutató, illetve a Szabolcsi Szépíró Kör megjelenése adja a június 12-ig tartó sorozat keretét. A Könyvhét során a látogatók megismerkedhetnek a város irodalmi–kulturális életével, emellett bemutatásra kerül a Luby Könyvtár és a Lónyai Emlékév kiadványa, a 30 éves Kállay Gyűjtemény jubileumi kötete, a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle, illetve a Partium folyóirat.

A helyi írók között kap szót Gyuris Tibor író-színész, aki az Árnyéklovag második kötetével lép az érdeklődők elé pénteken délután.

Garázsvásár keretében 300 és 500 forintos áron is lehet majd könyveket vásárolni június 8. és 10. között, illetve ezeken a napokon ingyenesen be lehet iratkozni a könyvtárba.

A részletes programok itt találhatóak:

 

a nyíregyházi ünnepi könyvhét programok