Papp László debreceni nyugdíjasklub

Papp László finoman emlékeztette a debreceni nyugdíjasokat, hogy jövőre választások lesznek

Helyi hírek

A Debreceni Nyugdíjas Egyesületet tájékoztatta Papp László a város jelenéről és jövőjéről, minden olyan kérdésről, amely ma foglalkoztatja a debrecenieket. Az elvileg nem sajtónyilvános eseményre az önkormányzati hírportál valahogy mégis bejutott, beszámolójuk szerint a polgármester többek között arról tájékoztatta az időseket, hogy egyre népszerűbb körükben a “Mozdulj, Debrecen!” program, illetve a város 70 millió forintot különített el egy átfogó szűrőprogramra.

A “Debrecen jelene és jövője” címmel tartott előadásában Papp arról is beszélt, hogy a Covid és a háború miatt számos kihívással kellett megküzdeni, és komoly erőfeszítésekre volt szükség, hogy a szociális és kulturális területeken biztosítsák a szolgáltatásokat, és nem kellett fontos beruházásokat leállítani (kivéve egy rakás állami finanszírozású fejlesztést – a szerk.).

Papp László elmondta, a jövő évre már lényegesen alacsonyabb energiaárakról sikerült megállapodniuk.

A 2024-es magyarországi önkormányzati választást várhatóan 2024. májusában tartják. A képviselőket és polgármestereket az alaptörvény értelmében kivételesen 4,5 évre (2024 őszétől 2029 tavaszáig) választják.

Az Alaptörvény tizenegyedik módosítása értelmében 2024-től az Európa Parlamenti választással egy időben kell megtartani az önkormányzati választásokat Magyarországon. Ezért a szavazást a 2024-es magyarországi európai parlamenti választás napján tartják.