Ételosztás Debrecenben

Minden eddiginél több vendég volt a debreceni ételosztáson

Helyi hírek

Hazánkban vasárnap reggel több százezren keltek útnak, mert ott szerettek volna lenni a fővárosban, Ferenc pápa szentmiséjén. Debrecenben is így volt, sokan utaztak Budapestre, a pápa tiszteletére. Voltak azonban a cívisvárosban nem kevesen, akik útja a Petőfi térre, az ingyenes ételosztás hagyományos helyszínére vezetett. 

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete – mint teszi 13. éve – vendégül látta a nehéz sorsú debrecenieket a hónap utolsó vasárnapján.

Az egyesület beszámolója

Megdöbbentő volt látni, hogy sorban érkeztek a szegények, köztük rengeteg új arc. Szívünk összeszorul, amikor látjuk, hogy az ország második legnagyobb lélekszámú városában hányan élnek a társadalom peremén, élére rakva kevéske pénzüket. Megtört, az élet és a nélkülözés által meggyötört magyar emberek várták, hogy egy tányér töltött káposztához, friss kenyérhez, péksüteményhez jussanak.

Sokan már az ételosztás kezdete előtt két órával beálltak a sorba. Tíz órakor már jóval több mint százan voltak, és az emberek csak jöttek és jöttek. A nap végén szomorúan összegezhettük, a több mint egy évtized alatt ma voltak a legtöbben. 

Meddig lehet még fokozni az emberek nyomorát, miért vannak egyre többen azok, akik számára az egy tál étel az életet jelenti. Mi, civilek nem tudjuk az összes nélkülözőt jóllakatni, egy csepp a tengerben, amit adhatunk. De sok kis cseppből akár még tenger is lehet. 

Hazánk a népkonyhák és a nyomor országa lett. Miközben épülnek az újabb stadionok, a magyar emberek milliói a nyomor mélységes bugyrában tengetik mindennapjaikat. Joggal érzik úgy, páriává váltak saját hazájukban, olyan mélyen lettek az árokba rúgva, hogy esélyük sincs arra, hogy kimásszanak a gödörből. A keresztényi szellemű gondoskodásnak még a nyomait sem látják. 

Mi tudjuk, nem sok, amit adni tudunk, de mindezt jó szívvel tesszük. Tisztelettel köszönjük a támogatását mindenkinek, a pékségeknek, és egy biharnagybajomi vállalkozónak. 

Az egyesület legközelebb 2023. május 28-án  várja vendégeit meleg ebéddel, szeretettel. A gyermeknap alkalmából külön is igyekszünk kedveskedni a szüleikkel érkező gyerkőcöknek. 

Várjuk a debreceni lakosok adományait is, elsősorban TARTÓS élelmiszert  gyümölcsöt, burgonyát. Örömmel várunk gyermekjátékokat, könyveket is. Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti: +36 30 9841 963

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma: Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802. A közleménybe kérjük beírni: ételosztás, 2023

Aki teheti, adója egy százalékával is támogassa az egyesületet. Adószámunk: 18994766-1-09 

– Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület elnöke –