Lány bokszol

Összeverekedett két lány a berettyóújfalui buszállomásnál – ez lett a “jutalmuk”

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azok ellen az elkövetők ellen, akik egy köztük lévő korábbi konfliktus miatt verekedtek össze a tanítást követően.

A vádirat szerint az idősebb vádlott és fiatalkorú társa Berettyóújfaluban ugyanabban az oktatási intézményben tanultak a bűncselekmény elkövetésének időpontjában.

2022. március 9-én 14 óra körül, a tanítást követően az idősebb vádlott meglátta az utcán tartózkodó fiatalabb vádlott-társát, akihez odament és felszólította arra, hogy menjen félre vele verekedni. Ezt megelőzően a két lány között az oktatási intézményben konfliktus alakult ki, amelyet nem tudtak megoldani. A fiatalkorú vádlott beleegyezett vádlott-társa kihívásába, ezért mindketten a buszállomás közelében lévő utcába mentek és dulakodni kezdtek. Kölcsönösen megragadták és tépték egymás haját, illetve egymás felsőtestét és arcát megkarmolták.

A vádlottak cselekményét észrevették ismerőseik, odamentek, hogy szétválasszák őket, majd értesítették a rendőrséget. A dulakodás következtében mindkét vádlottnak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Megkéselte diáktársát egy 16 éves lány Debrecenben

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottak vonatkozásában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján mindkét vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, továbbá a fiatalkorú vádlott esetében állapítsa meg azt, hogy a próbára bocsátás időtartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.