Debreceni Nemzetközi Iskola

Debrecen egyik legpénzesebb iskolájában írtak ki ösztöndíjpályázatot

Helyi hírek

Ösztöndíjprogramra írt ki pályázatot Debrecen Önkormányzata a következő 2023/2024-es tanévre. A programot  tehetséges vagy kimagasló eredményt elért 10-17 éves debreceni diákok számára írták ki, akik családjának anyagi helyzete nem tenné lehetővé, hogy kifizessék a 7620-10560 eurós éves tandíjat a kapcsolódó egyszeri költségekről nem is beszélve.

Nagy terhet vehet le a szülők válláról, ha sikeresen pályáznak az ösztöndíjra hiszen az ISD-be jeleneg már azért is 100 vissza nem térülő eurót kell fizetni, hogy valaki leadhasson egy jelentkezést. Beiratkozáskor további 1000 euró regisztrációs díjat kérnek el a 2022/23-as tanévben és a tandíjról még szó sem esett.

Debrecen közgyűlése 2019-ben alapította azt az ösztöndíjat, amivel a  Debreceni Nemzetközi Iskola képzési programjaiban való részvételt támogatják tehetséges vagy kimagasló eredményt elért debreceni diákok számára. A 2022/2023-as tanévben 10 ösztöndíjas tanulója van az intézménynek.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy a pénzügyi támogatás révén lehetőséget teremtsen a Debreceni Nemzetközi Iskola képzési programjaiban az adott program befejezéséig történő részvételre azon tehetséges vagy kimagasló eredményt elért, 10-17 év közötti életkorú debreceni diákok számára, akik családjának anyagi helyzete ezt nem tenné lehetővé.

Május közepéig lehet pályázni a Debreceni Nemzetközi Iskola ösztöndíjprogramjára

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Debreceni Nemzetközi Iskola ösztöndíjprogramjában való részvételre a 2023/2024-es tanévre az általános iskola 3. évfolyamától a középiskola 11. évfolyamáig. A pályázati felhívás szövege és a pályázati adatlap elérhető a www.debrecen.hu oldalon itt.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. május 17.

Ezekből az iskolákból nagyobb az esély bejutni a Debreceni Egyetemre

IB World School státuszt nyert el a Debreceni Nemzetközi Iskola