Halott kisgyerek csomagtartóban Nyíregyházán

Nyíregyházi tragédia: kiderült, mi okozta a csomagtartóból előkerült kisfiú halálát

Ország

Nevelőszülei autójának csomagtartójából került elő egy kétéves kisfiú holtteste szombat reggel Nyíregyházán. Mint később kiderült, a gyerek mellett egy csecsemőkorú kislány is volt, ő életben maradt, de kórházba kellett szállítani.

A gyerekek édesanyja egy 17 éves, háromgyerekes ilki nő, aki legkisebb gyerekével egy éve anyaotthonban él.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség hétfőn azt közölte, segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával indított nyomozást az ügyben a rendőrség.

A bűncselekménnyel a nevelőanyát gyanúsítják, az ügyben őrizetbe vétel nem történt. A főügyészség közölte azt is, hogy a szakértő megállapította, a kisfiú halálát fulladás okozta.

Az ügyészség szóvivője a Telexnek elmondta, a gyanúsított 2023. január 13-a óta volt nevelőszülője a kétéves kisfiúnak.

Április 12-én este megetette a gyereket, aki azonban félrenyelt, és megfulladt a lakásban. A nő orvosi vagy egyéb segítséget nem kért.

„Másnap hajnalban a nő az elhunyt gyermeket betette a gépkocsija csomagtartójába, míg annak másfél éves húgát a gyermekülésbe ültette, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott. 2023. április 15-én a hajnali órákban a nő férje és apósa találtak rá a város határában, majd bekísérték a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra”

– közölte dr. Szilágyi László főügyészségi csoportvezető ügyész.

Az ügyész megerősítette, a kisfiú valóban két napig volt a gépkocsi csomagtartójában, húgán viszont nem találtak olyan sérülést, ami alapján bűncselekmény sértettjeként kellene vele számolni.

Az elhunyt gyermeken lévő külsérelmi nyomokat orvosszakértő vizsgálja, ebből lehet majd megállapítani, hogy bántalmazták-e.