Április havazás 2023

Több centi hó borítja be Kelet-Magyarországot – fotók

Helyi hírek

Ahogy ígérték a meteorológusok, meg is érkezett a mögöttünk hagyott télre alig-alig jellemző kiadás havazás. Pénteken érkezik a folytatás, majd a jelek szerint szombattól melegedés várható.

Ilyen volt az áprilisi tél Debrecenben:

Nyíregyháza sem maradt ki a jóból:

Borsodban is sűrűn hullott (Mád és Szegilong környéke):

Mi várható a folytatásban?

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken északkelet felől sokfelé kialakulhat eső, helyenként havas eső, kezdetben északon és északkeleten havazás is. Legkésőbb a délnyugati tájakra érkezik meg csapadék. Hajnalban -3 és +3 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben 2 és 12 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékeket.

Szombaton a felhős, borongós időben többfelé várható eső, zápor, de kezdetben északon és északkeleten havas eső, illetve hószállingózás is előfordulhat. Csak néhol lehet élénk a szél. Reggel -3 és +4, délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot, és helyenként átmenetileg kisebb eső, zápor is kialakulhat. Nyugaton élénk lehet az északias szél. Enyhül az idő, napközben már 9-15 fokot mutathatnak a hőmérők. Lassú melegedés kezdődik.

Fotó: MTI és olvasói felvételek