Majer Tamás és Széles Diána Hajdú Táncegyüttes

Minden segítséget megad a debreceni városvezetés a neki tetsző civil szervezeteknek

Helyi hírek

Pályázati lehetőséget hirdetett Debrecen vezetése a város civil szervezetei számára az egyik legrégebbi szervezet, az idén 70 éves Hajdú Táncegyüttes székházából.

A városháza közleménye szerint Debrecen számára nagyon fontosak a helyi civil szervezetek, ezért minden segítséget szeretnénk nekik megadni a támogatási rendszeren keresztül – kezdte tájékoztatóját Széles Diána. Az alpolgármester bejelentette, hogy az önkormányzat idén is meghirdeti négy különböző pályázatát elsősorban közösségi tevékenységet végző szervezetek számára. A Civil Alapban főként kertségekben, lakótelepeken megvalósuló programokat, illetve ilyeneket szervező egyesületek működését támogatja a város, míg a Sportalapban az egészséges életmódot elősegítő szabadidősportot, a létesítményhasználat költségeit részben fedező támogatást terveznek nyújtani, de kis értékű eszközök beszerzésére is érdemes pályázni.

„A jelentkezéseket idén is egy egyszerű felületen, a civilpalyazat.debrecen.hu oldalon lehet majd benyújtani, s csak a pályázatok elbírálását követően, sikeres pályázat esetén kell a szükséges dokumentumokat csatolni”

– hangoztatta Széles Diána alpolgármester.

A város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere hozzátette: a felület április 3-án hétfőn 10 órakor nyílik meg, a pályázatokat május 5-én 16 óráig várják. Április 18-án 16 órától tájékoztató rendezvényt szerveznek a DEMKI Simonffy utcai épületében civil szervezetek számára, ahol személyre szabottan is tudnak segíteni az érdeklődőknek.

Puskás István kulturális alpolgármester elmondta, hogy 30 millió forinttal támogatja a város a civil szervezeteket. Közülük több kulturális program, szervezet külön soron, célzott támogatással jelenik meg a város költségvetésében.

„Emellett ezen a héten hirdettük meg külön a könnyűzenei tehetségprogramunkat, ahol 2 millió forint áll a pályakezdő zenekarok rendelkezésére az első lépések megtételében”

– fogalmazott Puskás.

A Kulturális Alappal kapcsolatban elmondta, hogy szintén lehet kis összegű eszközbeszerzésre, illetve létesítményhasználatra pályázni, emellett Debrecenhez fűződő művészeti és tudományos kiadványok is támogatást nyerhetnek. Az Ifjúsági Alapban kifejezetten fiatalokból álló csoportok által, vagy fiatalok bevonásával megvalósuló projektötleteket várnak.

Házigazdaként Majer Tamás a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tánckarvezetője (aki mellesleg fideszes önkormányzati képviselő) kiemelte: idén fennállásuk 70. évfordulóját ünneplik, ezt az évet erre építik fel. Céljuk, hogy minden debreceni polgárral megismertessék tevékenységüket. A közel 400 tagot számláló és több ezer támogatóval, egykori táncossal büszkélkedő együttes, valamint a debreceni civil szervezetek nevében köszönetét fejezte ki a város felé, hiszen működésükhöz, eszközbeszerzéseikhez is kaphatnak segítséget a pályázati lehetőségek révén – közölte a debreceni városháza sajtóosztálya.

Fotó: Facebook/Széles Diána