Volkmar Klein és Papp László

Papp László megmutatta egy német politikusnak, hogy milyen jó dolga van a cégeiknek Debrecenben

Helyi hírek

Volkmar Klein, a német szövetségi parlament tagja és a CDU/CSU-frakció Magyarország Munkacsoport elnöke látogatott Debrecenbe a Debreceni Német Kulturális Fórum meghívására – tájékoztatta portálunkat a debreceni önkormányzat.

Papp László polgármester munkaebéden fogadta a politikust, ahol a városfejlesztési stratégia mellett a vállalati letelepedéseket is bemutatta számára.

„A letelepedési stratégiánk messze a határainkon túl döntően hozzájárul az elektromobilitás kiépítéséhez, az élhető környezet fenntartásához és a klímasemlegességhez”

– szögezte le Papp László. A polgármester elmondta: „Debrecenben a modernitást ötvözzük a tradícióval”. Már most sok német vállalat képviselteti magát a városban és a régióban, továbbá a keresletnek köszönhetően tavaly még egy német iskolát is sikerült létesíteni – tette hozzá a városvezető.

Volkmar Klein hangsúlyozta a Németország és Magyarország közötti baráti kapcsolatokat, és megköszönte a magyarok fáradhatatlan vendégszeretetét.

„Egy városnak csak akkor sikerülhet a globális versenyben egyre több új német és nemzetközi vállalat letelepedését elérnie, ha a helyszín vonzó a vállalatoknak és a dolgozóknak”

– jelentette ki Volkmar Klein. 

A találkozón szót ejtettek az e-mobilitás terén való együttműködési lehetőségekről Volkmar Klein otthoni régiója és a város között.  

Volkmar Klein látogatása során a Debreceni Német Kulturális Fórum elnökével, Horváth Andreával, valamint a Debreceni Egyetem hallgatóival és a Debreceni Református Kollégium képviselőivel is találkozott, továbbá a BMW-építési terület, valamint a magyar-ukrán határ megtekintése is szerepelt a programjában – olvasható az önkormányzat közleményében.