Papp László és Orbán Viktor

Papp László Orbán Viktor szövegével támasztaná alá, hogy biztonságos lesz a debreceni akkumulátorgyár

Helyi hírek

A kormány csak teljesen biztonságos ipari beruházásokat enged megvalósítani Magyarországon! – olvasható eme felkiáltójeles mondat Papp László debreceni polgármester a Facebook-oldalán.

Papp bejegyzésében Orbán Viktor mai beszédéből az alábbi részletet idézi:

“Magyarország továbbra is a legszigorúbb biztonsági előírásokat alkalmazza minden ipari beruházás esetén, szigorúbbakat, mint a hasonló német gyárakban.”

Márpedig ha Orbán Viktor mondja, akkor az úgy is van.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kereskedelmi és Iparkamara mai gazdasági évadnyitóján tartott beszédet, és többek között arról beszélt, hogy

minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy élhető környezetben élhesse az életét, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy a lehető legszigorúbb környezetvédelmi szabályok mellett valósuljon meg minden beruházás Magyarországon.

Megjegyezte: Magyarországon körülbelül 300 ezer család kenyerét keresik meg a családfenntartók járműiparhoz köthető üzemekben. Orbán szerint eezen a területen technológiaváltás történik, és ha 2035 után már csak elektromos meghajtású autókat lehet gyártani Európában, és nem Magyarországon gyártják az elektromos meghajtáshoz szükséges járműelemeket, akkor máshol fogják legyártani őket, a hagyományos autógyáraink pedig lassan bezárnak.

Civil Fórum: szalámitaktikát alkalmaznak Debrecenben a környezetterhelő gyárak

Kiemelte: meg kell tartani a magyar járműipart Magyarországon, és a szükséges gyártási technológiákat, gyárakat Magyarországon kell létrehozni.

A kormányfő hangsúlyozta: jelen pillanatban a magyar gazdaságtörténet négy legnagyobb beruházása zajlik egyszerre, közülük kettő a keleti országrészben. Ezek fantasztikus, történelmi léptékű iparfejlesztési eredmények, amelyek néhány éven belül meg fogják hozni az eredményüket Magyarország keleti nagyvárosaiban – fogalmazott.