Nyíregyháza Mamma Mia verekedés kidobók

Nyíregyházi tömegverekedés: roma jogvédők demonstrációt szerveznek a klubhoz

Ország

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. március 06-án elrendelte K.T. és G.Gy. gyanúsítottak letartóztatását, egy hónap időtartamra – közölte a Nyíregyházi Törvényszék

A megalapozott gyanú szerint a biztonsági őrként dolgozó gyanúsítottak és munkatársaik 2023. március 4-én a hajnali órákban szóváltásba keveredtek a sértettel és barátaival, amiért korábban egyikőjüket nem engedték be a szórakozóhelyre. A sértett társaságában lévő személy vasboxert húzott a kezére, és azzal szemen ütötte az egyik biztonsági őrt. A két társaság között ekkor verekedés alakult ki, ennek során a gyanúsítottak a földre került sértettet (az egyik fiú édesapja) többször nagy erővel megütötték, megrúgták, aki koponyazúzódást, több borda- és műfogsortörést, valamint légmell-sérülést szenvedett el.

Hatalmas verekedés tört ki Nyíregyházán egy diszkó biztonsági emberei és vendégei között – videó

A bűncselekményekért kiszabható szabadságvesztés tartamára, a gyanúsítotakkal szemben jelenleg is folyamatban lévő büntetőeljárásokra, és az egyikük büntetett előéletére figyelemmel a nyomozási bíró megállapította, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, továbbá szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, ezért a Büntetőeljárásról szóló törvény szerinti egy hónapra elrendelte letartóztatásukat. A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene.

Hogy mivel kezdődött a balhé? Arra mindenki máshogy emlékszik

A Blikk írta meg, hogy roma jogvédők péntek estére demonstrációt szerveznek  a nyíregyházi, Sóstói stadion melletti Mamma Mia klub parkolójába. A szórakozóhely akkor nyit, 20 órától tiltakoznak majd ott a három napja megvert férfiak barátai, rokonai. Több olyan szülő is jelezte már a részvételét, akiknek a gyermekét érte már hasonló atrocitás olyan klubban, melyet az itt dolgozó, Betyársereghez köthető munkatársakat is alkalmazó biztonsági cég védett.

Arra, hogy a verekedés hogyan kezdődött a felek eltérően emlékeznek. A biztonságiak szerint a korábban már kitiltott fiatalok provokálták őket, boxerrel megütve egy társukat.

Száva Vince roma jogvédő – aki tudomásunk szerint nem volt akkor a helyszínen – viszont úgy tudja, a fiatalokat lépre csalták. Tudomása szerint az elpáholt fiúk “vagányok, csibészek, mint minden bunyós, de nem bűnözők”. Most is csak szórakozni akartak – értesült Száva.

A lap információ szerint a jelenleg őrizetben lévő két kidobó kedden kerül bíróság elé. A biztonsági őrök azt nyilatkozták, hogy a verekedést nem ők kezdték, egy társuk a boxeres ütéstől arccsonttörést szenvedett, aki akár a látását is elveszítheti a bal szemére. Azt elismerték, hogy önbíráskodásba hajló, amit tettek, de állítják, ennek nem volt köze senki bőrszínéhez. A vizsgálat végéig lecserélték a klub biztonsági személyzetét.