Varga Ferenc DK és Dobrev Klára

Belépett a DK-ba Varga Ferenc, a Jobbik volt roma politikusa – egykori pártja lopást emleget

Ország

Dobrev Klára miskolci pártrendezvényén jelentette be a DK, hogy újabb ellenzéki politikus szerzett meg. Ezúttal a Jobbikból két hónapja kilépett Varga Ferenc, a párt egyetlen vállaltan roma politikusa csatlakozott Gyurcsányékhoz.

Varga Ferenc a jövőben az Árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni – közölte a DK.

Varga Ferenc Facebook-oldalán azt közölte: “Folytatom a munkát, amit országgyűlési képviselőként elkezdtem, de mostantól a DK közösségének tagjaként!”

Ha 2026 után ez a kormány marad, akkor nem értünk el semmit. Kétségkívül ebben a munkában az ellenzéki pártok közül a Demokratikus Koalíció kiemelkedik, a kudarcos mögöttünk álló választás után az egyetlen olyan párt, amelyik nem a saját sebeit nyalogatja, hanem folyamatosan azon dolgozik, hogy egy erős, kormányzóképes alternatívát nyújtson, ez pedig egybe esik azzal, amit én is szeretnék a nemzetiségi vonalon. Ezért habozás nélkül elfogadtam a közös munkára való felkérést.
A mai naptól a Dobrev Klára árnyékkormányának nemzetiségi önkormányzatokért kormánybiztosaként folytatom a munkámat. A Parlamentben pedig mindenben együtt működöm a DK frakciójával, és minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy ezt a rendszer lebontsuk. Sok feladat vár ránk, a mi eszközünk nem a kihasználás és a nyomorban tartás, hanem a felemelés és a lehetőségek biztosítása lesz! Azon fogok dolgozni a Demokratikus Koalíció tagjaként, hogy erkölcsileg és morálisan új alapokra helyezzük a nemzetiségi érdekképviseletet és mindemellett szakmailag és politikailag biztosítsuk azt, amit a jelenlegi kormány nem tesz meg
– ígérte Varga Ferenc.

A Jobbik közleményben ítélte el Varga cselekedetét, mint írják, “Lopott mandátummal építene romapolitikát Gyurcsány.”

Varga Ferenc, miután megszegte a Szent Koronára tett esküjét, a Jobbiktól lopott mandátumával most épp Gyurcsányéknak építene tisztességes romapolitikát.

A mai bejelentésével bebizonyosodott, hogy Varga Ferenc azon politikai kalandorok sorát erősíti, akinek munkája abban merül ki, hogy elvtelenül, mindig a számára jobban jövedelmező pozíció felé hajlik.

Felidézve eddigi pályafutását jelenlegi lépése nem meglepő, hiszen tavaly márciusban Márki-Zay Péter zsarolására a Jobbik korábbi elnöke kérte fel, hogy kiemelt listás helyen szerepeljen a párt politikusait megelőzve, erősítve ezzel a korábbi elnök által képviselt szövetségi politikát. Jakab Péter távozásában is közre játszott, hogy túl közeli viszonyt ápolt a Demokratikus Koalícióval, így érthető, hogy a mandátumtolvajjá lett Varga Ferenc – aki a Jobbiknak soha nem volt tagja – is már az ő soraikat erősíti.

A Jobbik-Konzervatívok szerint a múlt árnyaival nem lehet jövőt építeni, lopott mandátummal nem lehet a tisztességes cigányokat képviselni. A baloldali pártokkal ellentétben a Jobbik-Konzervatívok nem a 2010 előtti világot kívánja visszaépíteni, hanem küldetésének tekinti az elcsalt rendszerváltás befejezését, hogy ne csak egy másmilyen, hanem egy jobb, polgári Magyarországon élhessünk

– olvasható a Jobbik közleményében.