Parázs meccsen hozott el egy pontot Békéscsabáról a Szeged-Csanád GA

Helyi hírek Ország Sport

A pikáns hangulatú dél-alföldi derbin Temesvári Attila hajrában szerzett fejesgóljának köszönhetően 1-1-es döntetlent játszott a Szeged a békési vármegyeszékhelyen.

Csordulásig megtelt a vendégszektor a Kórház utcai stadionban, a szegedi szurkolók a kezdéstől egészen a hármas sípszóig kitartóan biztatták csapatukat, kiváló hangulatot teremtve ezzel.

Ahogy arra számítani lehetett, elsősorban a küzdelem dominált a dél-alföldi derbi első félidejében. A hazaiak Mikló ballábas kapáslövésével veszélyeztettek először, a túloldalon Kundrák kísérlete szállt kapu fölé. A találkozó keménységét jól jelzi, hogy Géresi Krisztiánt kényszerűségből le kellett cserélni az első húsz percet követően. A játékrész hosszabbításában megtört a gólcsend: Horváth Péter kapott egy labdát a baloldalon, majd befelé húzva jobbal védhetetlenül lőtt Takács János hálójába.

A gól okozta sokkra cserével reagált Sztevanovics-mester: Kundrák helyére Haruna érkezett a folytatásra.

A fordulást követően sokkal kezdeményezőbbé és agresszívabbá vált a Szeged. A frissen beállt gambiai támadó rögtön helyzetbe is került egy kiváló kényszerítőzést követően, de Horváth a gólvonalról menteni tudott. A hajrához közelítve megtörte a Szeged a két meccs óta tartó gólcsendet: Szatmári remekül beívelt labdáját a hosszún érkező Temesvári Attila átbólintotta Póser kapus felett.

Az utolsó tíz percben igazán paprikássá vált a hangulat a pályán és azon kívül is. Tóth Bence félpályánál elkövetett taktikai szabálytalansága után a sértett Hodonicki Márk kirobbantott egy kakaskodást, aminek a végén mindketten sárga lapot kaptak. A jelenet közben a nézőtérről többször is megdobták a vendégek játékosait és a kispadot poharakkal, az ezt szóvá tevő Germán Tamás pedig a kiállítás sorsára jutott.

A ráadásban újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult a déli-alföldi derbi.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–SZEGED-CSANÁD GA 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 1320 néző. Vezette: Katona Balázs (Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor)

BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G. (Hodonicki, 73.), Albert I., Szabó Cs., Mikló – Hamed (Váradi, 73.), Kitl M., Futó (Fazekas L., 59.), Horváth P. – Lukács R. (Máris, 73.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs Gábor

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA: Takács J. – Könczey (Kővári, 71.), Temesvári, Szilágyi Z., Tóth B. – Papp Á., Szatmári L. – Prosser, Gajdos, Kundrák (Haruna, a szünetben) – Géresi (Bíró B., 21.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Alekszandar Sztevanovics: – Két vesztes mérkőzés után egy nagyon nehéz találkozóval néztünk szembe. Az első félidő végén bekapott gól sokkolta a csapatot, de szerencsére a fordulást követően teljes energiával, koncentráltabban játszottunk. A félidő elején megvoltak a helyzeteink, de kimaradtak. Így, hogy a hajrában tudtunk egalizálni, elégedett lehetek az egy ponttal. Gratulálok a játékosoknak a második félidőben nyújtott teljesítményükért! Ezt meg kell őriznünk a további mérkőzésekre.