Nem kell tovább várni a csodát Mikepércsen – Több száz millió forintot költhetnek óvoda- és bölcsődefelújításra

Helyi hírek

A  Tisza István utcai épület 3 új csoportszobával, öltözővel, mosdó helyiséggel és felnőtt vizesblokkal bővül Mikeprécsen. Egy tornaszobát is kialakítanak  a Csodavár Óvodában. A bölcsőde is bővül – derül ki a megyei önkormányzat közelményéből.

A Csodavár Óvoda korszerűsítésére 2016-ban mintegy 180 millió forrást nyert a település, ehhez 2020-ban 45 és fél millió forint, 2023-ban pedig további 133 millió forint többlettámogatás érkezett.

Az intézmény felújítására így összesen csaknem 359 millió forintot fordíthat az önkormányzat. A fejlesztés során a Tisza István utcai épület 3 új csoportszobával, öltözővel, mosdó helyiséggel és felnőtt vizesblokkal bővül. Továbbá kialakítanak egy teljes óvodát befogadni képes tornaszobát is.

A bölcsőde bővítésére 2019-ben kapott 196 és fél millió forint támogatást Mikepércs, ehhez is érkezett idén további csaknem 112 millió forint többletforrás, így összesen 308 és fél millió forintot fordíthatnak a fejlesztésre.

A jelenleg 3 csoportszobás, 42 férőhelyes intézmény teljes kihasználtsággal működik, férőhiánnyal küzd, a lakosságszám pedig folyamatosan nő, ezt szeretnék megoldani az épület 2 csoportszobával, 28 férőhellyel történő bővítésével.

Fotó: Csodavár Óvoda

Hol fognak a debreceni akkumulátorgyár vendégmunkásai lakni? Újabb kérdések merültek fel a CATL kapcsán