Bíróság, kalapács

Vádat emeltek a férfi ellen, aki bántalmazta hozzátartozóit

Rendőrség

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egyik nap zsarolással akart kábítószerre pénzt szerezni apjától, másnap pedig élettársát bántalmazta egy karóval.

A vád szerint az elkövető és a vele egy ingatlanon élő apja kapcsolata részben anyagi problémák, részben az elkövető drogfogyasztása miatt megromlott. 2022. május 25-re már odáig fajult a viszály, hogy a férfi fenyegetődzve 30.000 forintot követelt az apjától azért, hogy kábítószert vásárolhasson magának. Miután a sértett közölte, hogy nincs pénze a férfi megütötte, majd a földre eső sértettbe bele is rúgott. Ezután talpra rángatta és közölte, hogy agyonüti, ha nem szerez neki pénzt.

Ezzel egyidejűleg az elkövető ráparancsolt a bántalmazástól megrémült saját fiára is, hogy vigye el a sértettet pénzt kérni valahonnan. A fiú, féltve nagyapját a további bántalmazástól elvitte őt az elkövető felszólítása szerint autóval az ingatlanról. Útközben találkoztak a sértett másik gyermekével, aki – miután meghallotta a történteket – egy másik településen élő rokonához menekítette őt.

A fenti eseményeket követő napon, 2022. május 26. napján, galgahévízi otthonukban bántalmazta élettársát féltékenységből. A férfi először csak veszekedni kezdett a nővel majd egy másfél méteres karóval testszerte ütlegelte. A verést csak azt követően hagyta abba, miután a sértett lábszára és ujja vérezni kezdett. Az ütlegelés során az elkövető több berendezési tárgyat is összetört a lakásban. A sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

A Gödöllői Járási Ügyészség az elkövető ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat.