Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Mihádák Zoltán

Elismerést kapott a két megsérült rendőr

Ország Rendőrség

Kiemelkedő tevékenységéért belügyminiszteri elismerést kapott a halálos kimenetelű újbudai intézkedésben megsérült két rendőr – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Múlt csütörtökön a XI. kerületben egy férfi késsel támadt az intézkedő járőrökre, egyikük a kórházban meghalt. A rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, a harmadik pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket. A helyszínről elmenekülni próbáló férfit az utcán láblövéssel állították meg a rendőrök. A belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki az elhunyt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

Rendőrgyilkosság – Letartóztatták az intézkedő járőrökre késsel támadó férfit

Az ORFK tájékoztatása szerint Pintér Sándor belügyminiszter az újbudai intézkedés során tanúsított kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül jutalomban részesítette Kállai László főtörzszászlóst, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi rendőrkapitányságának körzeti megbízottját és Dobos László törzszászlóst, aki ugyanott szolgálatirányító parancsnok.

Az elismerést Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár adta át az országos és a budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán