WordPress webshop Woocommerce bővítménnyel

Ország

A WordPress alapú webshop ár-érték arányban kiemelkedően jó, a legcélszerűbb a választhatók közül. A WordPress a legtöbb helyzetben ideális választás, akkor is, ha konkrét terméket szeretnél értékesíteni a webshopon. Létezik egy ingyenes megoldás, amit a WordPress bővítménye a WooCommerce.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes tudni róla, valamint beszámolnuk a Woocommerce webshop fejlesztésének lehetőségeiről.

Hogyan működik a bővítmény?

Alapvetően ugyanúgy működik mint egy átlagos változat, ugyanúgy kell telepíteni, ugyanúgy fog menüpontokat kapni a WP vezérlőpulton, de a legtöbb bővítménytől az különbözteti meg, hogy a weboldal funkcionalitásához nagyon sokat tesz hozzá. Ezzel a bővítménnyel gyorsan és egyszerűen webáruházzá alakíthatod a WordPress honlapodat.

Milyen egy WordPress WooCommerce webshop?

Szinte minden e-kereskedelmi műveletre alkalmas. Fizikai terméket tud árusítani, tanfolyamokat és egyéb infó termékeket tud letölteni, többféle fizetési opciót tud kezelni, többféle szállítási lehetségből tud ajánlani a vevőknek, ráadásul nem kell hozzá informatikai jártasság sem.

Több száz vagy akár ezer is lehet a termékeket kínáló webáruházban, ezeket jól elbírja, de abban az esetben, ha több tízezres termékszámmal működtetnek webáruházat vele, akkor már szükséges egy fejlesztőgárda, valamint tárhely és extra minőségű üzemeltetési környezet hozzá.

Mely funkciókat tudja az alap bővítmény?

Az alap bővítmény legfontosabb funkciói:

  • kategóriák és címkék szerint feltölti a termékeket, szerkeszti, rendezi, megjeleníti a honlapon,
  • kezeli a készletet, a vásárlás mennyiségét egy rendelésen belül figyeli, mennyi van készleten a termékből
  • minden terméknek lehet termékvariánsa pl. mérete
  • fizikai és virtuális termékek együttesen értékesíthetők
  • kosár és pénztár oldalakat figyel
  • fizetési opciókon belül lehet szó PayPal, utánvét, előre utalás lehetőségekről is
  • szállítási módok és zónák kezelése
  • a webáruházból értesítési e-maileket küld a sikeres vásárlásról
  • regisztrációs és e-mail feliratkozási lehetőség a törzs vásárlóknak
  • ajándék kupon lehetősége

A bankkártyás fizetéshez a bankok ingyenes WooCommerce kiegészítőt biztosítanak, így anélkül is lehet egy mindentudó webáruházad, hogy sok pénzért kellene szoftvereket venned. Ha olyan funkcióra van szükséged, ami nincs a WooCommerceben, akkor lehet válogatni a számtalan ingyenes és fizetős lehetőség között.

Egy sima WordPress honlaphoz a WooCommerce is nagyon jól keresőoptimalizálható. A termékeket könnyen kategóriákba csoportosíthatod, és ezeket az oldalakat például egy Yoast SEO bővítménnyel szintén keresőoptimalizálhatod.

Így egy jól működő WordPress webshopért nem kell egy vagyont fizetni, könnyen lehet hozzáértő szakembert is találni.

WooCommerce hátrányai

A WooCommerce legnagyobb hátránya, hogy működési szisztémája nagyon merev, nagyon sok mindenen csak fizetős kiegészítőkkel, vagy egy fejlesztő megfizetésével lehet megváltoztatni. A másik hátránya a termékszám, illetve annak a feltöltése, ami egy nagyon monoton munka.

Összegezve

Ha nem akarsz vagyonokat fizetni egy jó webáruházért, ha szűkebb termékpalettában gondolkodsz, ha fontos, hogy könnyen lehessen kezelni és jó legyen a keresőoptimalizálhatósága, valamint egyszerűen lehessen továbbfejleszteni, akkor válaszd a WooCemmerce webshopot. (x)