Útfelújítás Nyíregyházán

Ötmilliárd forintból újították fel Nyíregyháza útjait, egyedüliként kapott ennyi pénzt a város

Ország

Ötmilliárdos útfejlesztési program fejeződött be Nyíregyházán – közölte a város sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

Azt írták: húsz utcában épült ki szilárd útburkolat, öt utcában pedig teljes körű útfelújítás történt. Vissza nem térítendő kormányzati támogatásból több lépcsőben valósította meg az önkormányzat a programot.

Az önkormányzat az országban egyedüliként kapott a kormánytól ekkora összegű vissza nem térítendő támogatást a beruházásokra még 2020 év végén

jegyzik meg a város honlapján.

A kormányzati támogatás mellett más forrásból is sikerült korszerűsíteni több nyíregyházi szakaszt.

„Az Sz betűs utcákat is kiemelném: a Szarvas, Szent István, Széchenyi, ezeken már megvalósult a fejlesztés, a Szélsőbokori úton nemrégiben már megkezdődött a munka, így azt jövőre tudjuk befejezni. Egy másik jelentős beruházás az ipari park mellett a Rozsrétszőlői út, ez a szakasz az ipari parktól a benzinkútig tart és nagyon fontos az ipari park bővítése, fejlesztései miatt. Itt a munka várhatóan jövő héten befejeződik. Az önkormányzat ebben a nehéz évben saját erőből, a NYÍRVV-t megbízva az Oláhréti utat és a Bujtosi-tó mellett egy szakaszt, a Hunyadi utcától az István utcáig felújította. Én is járok arra és a visszajelzések is jók, jól sikerült a korszerűsítés, ez is szintén egy fontos felújítás volt”

– mondta dr. Kovács Ferenc polgármester, aki sajtótájékoztatóján hozzátette: Nyíregyháza most már teljesen más képet mutat, mint tíz évvel ezelőtt, amikor elkezdődött a közútfejlesztési program

Tavaly, a projekt első ütemében tizennyolc utca kapott aszfaltburkolatot, az idei év elején, a második ütemben pedig további utak kaptak szilárd útburkolatot. Nyáron további húsz utca aszfaltozása kezdődött meg, mostanra lezárult a műszaki átadás-átvétel, és folyamatban van a forgalomba helyezés.

A közleményben kiemelik a Makay István utcát, ahol az egyik legjelentősebb fejlesztés történt, a szilárd útburkolat mellett járdát és új gyalogos átkelőhelyet is kialakítottak. Az utcán zárt csapadékvíz-elvezető csatornák szolgálnak a felszíni lefolyó vizek összegyűjtésére és bevezetésére a meglévő csatornákba, valamint új közvilágítást is kiépítettek.