Papp László idősek között

Három debreceni iskola uszodája és öt idősgondozó zárhat be novembertől, orvosi rendelőket költöztetne össze a polgármester

Helyi hírek

Fontos kérdésekről dönt október 27-én, csütörtökön a debreceni közgyűlés. A már korábban bejelentett energiatakarékossági intézkedésekről szavaznak majd a képviselők.

Papp László polgármester egyik előterjesztésében azt írja, az energiaárak megemelkedése nem teszi lehetővé, hogy a szociális és gyermekjóléti  intézmények valamennyi szervezeti egysége, telephelye nyitva tartson a fűtési időszakban. A várható rezsiköltségek figyelembe vételével, takarékossági okokból szükséges a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat (VSzSz) és Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja (DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja) bizonyos telephelyein a nyújtott szolgáltatások átmeneti szüneteltetése.

Az intézkedések NEM érintik a VSzSz szakosított ellátást nyújtó intézményeit (Szávay Gyula Utcai Telephely, Idősek Háza), valamint az alapszolgáltatásokat nyújtó telephelyek közül a fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító intézményeket, a Nagyerdei Gondozó Szolgálat Thomas Mann Utcai Idősek Klubját, a Fényesudvari Gondozó Szolgálat Csapó Utcai Idősek Klubját, a Tócóskerti Gondozó Szolgálat Derék Utcai Idősek Klubját, a Nagysándor Telepi Gondozó Szolgálat Kandia Utcai Demens Idősek Klubját és a Homokkerti és Józsai Gondozó Szolgálat Deák Ferenc Utcai Idősek Klubját.

Az alábbi intézményekben viszont a polgármester a szolgáltatások szüneteltetését javasolja:

Belvárosi Gondozó Szolgálat Erzsébet Utcai Idősek Klubja (4025 Debrecen Erzsébet u. 5.),

Fényesudvari Gondozó Szolgálat Víztorony Utcai Telephely (4029 Debrecen, Víztorony u. 13.),

Homokkerti és Józsai Gondozó Szolgálat Szabó Kálmán Utcai Idősek Klubja (4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 33.),

Nagysándor Telepi Gondozó Szolgálat Pósa Utcai Idősek és Demens Idősek Klubja (4031 Debrecen, Pósa utca 41.),

Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubja (4033 Debrecen, Süveg utca 3.).

Papp László azt is indítványozza, hogy három debreceni iskola – Bocskai István Általános Iskola, Tóth Árpád Gimnázium, Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – uszodája november 1-jétől szüneteljen.

A polgármester javaslata szerint az egészségügyi alapellátást érintően az érintett orvosokkal történő egyeztetés alapján

a Sámsoni út 81. szám alatti orvosi rendelő költözzön át a Szabó Pál utca 59. szám alatti
háziorvosi rendelőbe,

a Thomas Mann utca 1. szám alatti házi gyermekorvosi rendelő költözzön át a Hadházi út 9.
alatti háziorvosi rendelőbe,

a Kincseshegy út 46. szám alatti háziorvosi rendelő költözzön át a Debrecen, Süveg utca 5. alatti
épületbe

költözne át.

További részletek az előterjesztésben.

Fotó: Facebook/Papp László