Bíróság, kalapács

Letartóztatást indítványoz a Budapesti VI. és VII Kerületi Ügyészség az erzsébetvárosi gyújtogatás ügyében

Rendőrség

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tesz annak a 48 éves férfinak a letartóztatására, akit azzal gyanúsítanak, hogy lakása felgyújtásával közveszélyt idézett elő.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. október 12-én, délután, a VII. kerület, Kertész utcai lakásában a gázcsapot kinyitotta, majd öngyújtóval tüzet gyújtott, és távozott a lakásból. A kialakult tűz következtében a férfi lakásán kívül 3 szomszédos lakás is megrongálódott és füsttel telt meg. A tüzet végül a kiérkező tűzoltók eloltották, a kialakult közveszély miatt azonban 7 lakást ki kellett üríteni és többeknek el kellett hagyniuk az otthonukat.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozza.

A kerületi ügyészség álláspontja szerint a férfi jelenléte az eljárásban csak úgy biztosítható, valamint bűnismétlésének a veszélye csak oly módon zárható ki, ha vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedést alkalmazzák. Emellett az ügyészség indokoltnak tartja, hogy a bíróság a letartóztatás végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elemgyógyító Intézetet jelölje ki, ezért erre is indítványt tesz.

 A letartóztatás elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.