Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny a Tiszán

VII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny a Tiszán

Helyi hírek

Idén már a VII. alkalommal rendezték meg a Pizza Monkey Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyt, Szegeden, a halfesztiválhoz is kapcsolódva.

Több ezer egyedi sorszámmal ellátott sárga gumikacsát szórtak a Tiszába szombaton, ahol a sodrásnak köszönhetően a kacsák versengtek, amíg el nem érték a kijelölt célt. A pályának jelölt folyószakaszon segítő hajók figyelték, hogy a versenyző kacsák a pályán belül maradjanak.

A cél előtt a pályát folyamatosan szűkítették, míg a kacsák elértek a célhoz, ami egy szűk célkapun vezetett át. Az ötezer kacsából egyébként az 1181-es volt a legügyesebb, rajta kívül még a következő 149 kacsa befutása volt fontos, közöttük, illetve megvásárlóik között sorsoltak ki ajándékokat a szervezők.

A nevezési díjakból a Rotary Gift of Life – Ajándékozz életet projektet támogatják, mely azért jött létre, hogy szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeknek biztosítsanak lehetőséget életmentő szívműtéthez.

A kacsaversenyen kívül is támogatható a Gift of Life program és a veleszületett szívrendellenességgel küzdő gyermekek. A bankszámlaszámra küldött adomány azokhoz jut el, akiknek a legnagyobb szüksége van rá: 10402805-50526868-56511000. A közleménybe írják be: Gift of Life.

Fotók: Frank Yvette