Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A VIDOR Fesztivál pénteki napja is sokszínű előadásokat tartogat

Helyi hírek

A 21. VIDOR Fesztivál pénteki napján a korábbi napokhoz több előadóval várja a kilátogatókat.  Ezen a napon egy új helyszín is bemutatkozik a Timpex Aréna, ahol a Csárdáskirálynőt mutatják be a Nemzeti Lovas színhát művészei. A Kossuth téren az este folyamán a Hooligans és a Groovehouse zenekar hallható, természetesen több más zenekar mellett. A részletes program alább olvasható:

 

16:00 órától Utazás Komposztániába
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Kalamajka Bábszínház a környezetvédelem fontosságáról tart előadást kicsiknek és nagyoknak. Szöcske Úr, Hétpettyes, Csigabiga, Hangya gazda és Galacsin lakik egymás szomszédságában, majd pedig ellátogatnak Komposztániába, hogy ott megismerkedjenek földben élő társaikkal. A program ingyenes.

 

16:00 órától Tánctanoda
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
Táncos sokadalom a Tánctanodával! Vidám táncos összejövetel, könnyen tanulható táncokkal. A programon való részvétel ingyenes!

 

17:00 órától Denis&Szulita akrobaták produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Élőszobor
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Ketten Egyedül
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara
Terrence McNally művében egy pincérnő és egy szakács kapcsolatába tekinthetünk be. A két szereplőt Ulmann Mónika és Makranczi Zalán játssza a színpadon.  Frankie és Johnny kölcsönösen kinézik egymást maguknak az étteremben. A félszeg, mégis kitartó munkahelyi flörtből idővel mozi és vacsora, végül egy szenvedélyes éjszaka lesz, ezzel pedig kezdetét veszi egy hajnalig tartó, sziporkázóan mulatságos és kíméletlenül őszinte huzavona. Ezen az éjszakán az óvatos távolságtartás találkozik a szeretetteljes rohamtempóval, a higgadt érvek a sors esztelen kergetésével, hegek a sebezhetőséggel. A jegyek korlátozottan 4150 forintos áron kaphatóak.

 

17:00 órától Többszemközt Náray Erikával
Helyszín: Nyíregyháza Sóstói út 54. Bencs Villa
Az idei VIDOR Fesztiválon Náray Erika színész-énekes lesz Kováts Dénes vendége a Bencs Villa pódiumszínpadán. Az elmúlt években a Menopauza című előadás szereplőjeként találkozhattak vele Nyíregyházán, idén a Játékszín Dominógyilkosság című előadásában láthatják a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, de semmiképp ne hagyják ki ezt a kötetlen beszélgetést a Bencs Villában, melynek keretében közelebbről is megismerhetik őt. A jegyek korlátozottan 2900 forintos áron kaphatóak.

 

17:30 órától Törpe Show
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

18:00 órától Folkfusion Band
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
A Folkfusion Band 2006-ban alakult Nyíregyházán. Jelenleg Európa egyetlen Rida-rock zenekara. A kezdetekkor a hagyományos magyar népzene modernizálása volt a fő csapásirány, aztán ahogy egyre több zenész fordult meg a csapatban, úgy tisztult le a mára védjeggyé vált egyedi stílus. Egy zenei vegyeskereskedést vezetünk, amiben súlyos gitárszólók, vicces rapbetétek, elszállós témák, népzenei motívumok akár egy dalon belül is előfordulnak.

 

19:00 órától Orkesta Mendoza
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
Az Egyesült Államokból érkezett zenekar előadásában az arizonai sivatagban élő mexikói diaszpóra zenei stílusa a pszichedelia, az elektro és a surf rock hangzásvilága keveredik.

 

19:00 órától Miss Daisy sofőrje
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpad
A Veres–1 Színház egy klasszikus színdarabot ad elő. A történet a ’40-es évek Atlantájában kezdődik, ahol a zsidó származású nyugdíjas tanárnő, Miss Daisy Werthan éli magányos, ám annál aktívabb életét. Az idős nő szentül hiszi, hogy mindent el tud intézni egyedül – így számos balesete után az autóvásárlást is –, és mivel véleményét nem rejti véka alá, nem is siet senki a segítségére. Kivéve Hoke Colburn, aki Daisy fiának megbízásárból sofőrként szegődik Daisy mellé. A jegyek korlátozottan kaphatóak 5800-8950 forint közötti áron.

 

19:30 órától Csárdáskirálynő
Helyszín: Hotel Pagony, Timpex Aréna – Nyíregyháza Újmajori út 14-18.
Titkokkal teli játék az Orfeumban, ahol mindenkinek van veszítenivalója, de mindenkire boldog vég vár. Edvin herceg rajong Szilviáért, a Pesti Orfeum csillagáért, de arisztokrata családja ellenzi a rangon aluli kapcsolatot. Edvin szülei mindent elkövetnek, hogy viszszacsalják fiukat Bécsbe, hogy ott eljegyezze unokahúgát Stázi grófnőt. A cselekményt a kedves, bolondos Bóni gróf és Feri bácsi, az orfeum törzsvendégei bonyolítják. A végén persze mindenki boldog lesz szíve választottjával. A világhírű dallamok, mint a “Te rongyos élet”, “Hajmási Péter”, “Emlékszel még”, valamint eredeti humora tette ezt az operettet a Nemzeti Lovas Színház egyik legnépszerűbb produkciójává is. A jegyek az előadásra elfogytak.

 

20:00 órától A dominógyilkosság
Helyszín: Rózsakert Szabadtéri Színpad
Náray Erika, Szerednyei Béla és Lévay Viktória látható a főbb szerepekben Szente Vajk és Galambos Attila rendezésében bemutatott krimiben. A helyszín egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni. Victoria, aki alig öt napja foglalta el a külügyminiszteri székét, örömmel fogadja a meghívást miniszterhelyettese, Barry hajójára, remélve, hogy így jobban megismerheti munkatársait. Egészen kellemesen indul az este, mígnem elő nem kerül egy levél. Innentől kezdve egészen másképp alakul a weekend, mint ahogy eltervezték. Lassan kiderül, hogy senki sem az, akinek látszik, mindenkinek van valami rejtegetnivalója… És a tengerről egyhamar nincs menekvés… A jegyek elfogytak az előadásra.

 

20:30 órától Hooligans
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
A legutóbbi, “Zártosztály” címet viselő albumukról már több slágert ismerhet is a nagyközönség: az Evolúció, a Kendőzetlen Igazság, a Túlélő című dalok után az Elindul a leejtő is a koncertrepertoárban szerepel, természetesen az elmúlt 25 év legnagyobb slágerei mellett. A koncertturnén továbbra is minimum 100 perces bulit kapnak a rajongók, a vizuális élmény sem marad el: fény- és látványtechnikával, pirotechnikával, igazi koncertshow-t visznek a helyszínekre. A program ingyenes.

 

21:50-től Tűzzsonglőrök mutatják be a produkciójukat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

22:00 órától Tortuga
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Tortuga egy nyíregyházi zenekar, akik 2020-ban megkapták a Dal 2020. szakmai zsűrijétől a Petőfi zenei díj Év felfedezettje díjat. Egyszerű, énekelhető rock zenéjükkel állandó résztvevői az ország legnagyobb fesztiváljainak, rendezvényeinek. Nagy Feró Petőfi Rádiós műsorában a kedvenc fiatal rock zenekarának nevezte a bandát, akiknek 2022 nyarán jelent meg a legújabb nagylemezük, ami ‘Ez a mozi’ címre hallgat.

 

23:00 órától Groovehouse
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
Magyarország  egyik legismertebb zenekara, olyan dalokat készített, mint a Hol vagy nagy szerelem, Hajnal, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy. A Hajnal számuk megjelenésekor minden korábbi rádiós lejátszási rekordot megdöntött.

 

23:55 órától Sunshine FM Birthday Night
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A rádió népszerű lemezlovasai hallhatóak. A program ingyenes.

A VIDOR Fesztivál csütörtöki napján a Magna Cum Laude is fellép

Új produkciók mutatkoznak be a VIDOR Fesztivál szerdai napján is

fotó:VIDOR Fesztivál