Vidor Fesztivál Nyíregyházán

Új produkciók mutatkoznak be a VIDOR Fesztivál szerdai napján is

Helyi hírek

A 21. VIDOR Fesztivál a szerdai napon hétköznap délután 4-től várja programokkal az érdeklődöket egészen késő estig.

A programok nagy része  egy-két programtól eltekintve szintén ingyenesen megtekinthetők. Az este folyamán több produkció zajlik majd párhuzamosan egyazon időben, a választáshoz nyújtunk egy kis segítséget, hogy mindenki megtalálja a neki való programot.

16:00 órától Tánctanoda
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
Táncos sokadalom a Tánctanodával! Vidám táncos összejövetel, könnyen tanulható táncokkal. A programon való részvétel ingyenes!

 

16:00 órától Róka szolga
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Majorka Színház előadása, gyermekeknek és a mesék iránt érdeklődő felnőtteknek adnak elő egy gyermekmesét.Az előadásban látható egy magától seprő seprű, egy szellemidéző cajon dob, és egy rejtélyes bűvészmutatvány, melynek során a róka mindig biztosan szagolja ki, hogy hová rejtette a közönség a királylány gyűrűjét.  A program ingyenes.

 

17:00 órától Élőszobor
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Keresztül-kasul
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara
Pokorny Lia és Király Dániel előadásában látható vígjáték, mely két egymásnak ismeretlen ember kapcsolatát mutatja be.  Janet a pszichoterapeuta, aki profi keresztrejtvényfejtő és Josh a volt színész találkoznak a vonaton. Josh zsidó. Janet katolikus. Mindketten házasok. Mindketten magányosak. Egymás számára teljesen idegenek. Aztán Josh és Janet is kinyitja a New York Times szombati mellékletét, közösen kezdenek bele a keresztrejtvényfejtésbe. Szóról szóra, keresztül-kasul haladnak a rejtvényben, közben egyre több mindent ismernek meg a másikból, igyekeznek kitölteni az üres lelki rubrikákat. A jegyek az előadásra már elfogytak.

 

17:00 órától Mondj Te is egy verset Nyíregyháza
Helyszín: Nyíregyháza Sóstói út 54. Bencs Villa
A kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy átörökítse a pódiumművészetet, főleg a versmondást a jövő generációi számára, saját pódiumestek szervezésével, valamint minél több versmondó közösség létrehozásával. Az egyesület feladata az úgynevezett pódium-művészeti szalonok létrehozása, a magyar kultúra hagyományainak felkarolásával, terjesztésével és fogyaszthatóvá tételével. Az eseményre ellátogatók hozhatnak magukkal egy verset, és el is mondhatják azt finom borok társaságában. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a info@bencsvilla.hu e-mail címen tudnak az érdeklődők!

 

17:30 órától Varázs Tamás bűvész produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér- Belvárosi forgatag

 

18:00 órától Hobo Tribute Band
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
A Hobo Tribute Band küldetésének választotta, a Hobo Blues Band zeneiségének és szellemiségének előadását. Ezzel tisztelegnek Földes László Hobo és a Hobo Blues Band munkássága előtt.

 

18:00 órától Bogdán trió
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
Jazz-rock és latin-jazz repertoárt játszik a zenekar.

 

19:30 órától Duo Trixx stand-up zsonglőrök produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

20:00 órától Party
Helyszín: Rózsakert Szabadtéri Színpad
Hegyi Barbara, Lukács Sándor és Kovács Patrícia előadásában egy fekete komédiát láthat a közönség. A történet középpontjában egy ambiciózus politikus Janet áll, akinek az a leghőbb vágya, hogy talpra állítsa hazája egészségügyi rendszerét. Álma megvalósulása most végre elérhető közelségbe kerül, hiszen megválasztották a brit árnyékkormány miniszterévé, és férjével illetve a legközelebbi barátaival szeretné megünnepelni ezt a nagy győzelmet. Ezen a baráti összejövetelen azonban minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit jobb lenne, ha inkább magában tartana. Mindeközben rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég távol marad, és néha váratlan helyekről előkerül egy pisztoly is. A jegyek már elfogytak az előadásra.

 

20:00 órától Dolhai Attila koncertje Janicsák Vecával
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
Dolhai Attila saját szerzeményű dalokkal fog fellépni és ott folytatja amit megkezdett az Ébredjen a nap és a Ragyogáscímű albumokkal. Most már talán kicsit érettebben és sokkal bátrabban! Az új zenei anyag magában hordozza a szabadságvágyat, a szerelem különböző formáit és szenvedélyét. A daloknak a pop-rock műfaja ad otthont, ahol a gitár jelenléte meghatározó, de nem kevésbé dominál a dob és a basszus. A program ingyenes.

 

21:50-től Tűzzsonglőrök mutatják be a produkciójukat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

22:00 órától Napfonat
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Napfonat energikus, női a cappella együttes, ami ütős hangszerekkel teljesedik ki. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot. A Napfonat a magyar és más népek kultúrájának közös zenei magjához nyúl le, ebben keresi a választ ősi kérdéseire. Polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy egyéni hang lép előtérbe. Ötük harmóniáját elemi ritmus kíséri. A Napfonat dalainak vibráló sokszínűsége az öt énekesnő hátteréből fakad. Külön-külön is izgalmas zenei világokat, kultúrákat képviselnek Felvidéktől Oroszországig, a poptól a kísérletező jazzig.

 

23:00 órától Dj Németi
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
DJ Németi lemezlovas előadása. A program ingyenes.

A VIDOR Fesztivál kedden is sokszínű programokat tartogat Nyíregyházának

A hétfői napon egy musical is látható lesz a Kossuth téren

fotó:VIDOR Fesztivál