Jótékonysági koncertet tartanak vasárnap a Dohány utcai zsinagógában

Helyi hírek

Békeima címmel tartanak jótékonysági koncertet a menekültek megsegítésére Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában augusztus 28-án – tájékoztatta az “Élni akarunk” alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-t.

Piskóti Lajosné felidézte, hogy a Békeima-koncertsorozat első – teltházas – rendezvénye márciusban a Szent István-bazilikában volt. Vasárnap este fél nyolctól pedig – Nyírbátor, Budafok és Nyíregyháza után – a Dohány utcai zsinagógában lesz az ötödik hasonló hangverseny.

A koncerten fellép Kertesi Ingrid Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Faludi Judit csellóművész, Kautzky Armand színművész, Szenthelyi Krisztián énekművész, Kiss Csaba zongoraművész, Finszter Eszter énekművész, Hunyadi Donatella énekművész-hallgató, Laczó Brigitta orgonaművész-hallgató, Filep Xavér, a budafoki Szent Lipót-plébániatemplom orgonistája, a koncert szervezője, az Albinoni Kamarazenekar és Gábor Péter Yeti, az esemény fővédnöke – ismertette a kuratóriumi elnök.

A hangverseny belépődíj nélkül látogatható, a közönség tagjai perselyadományaikkal az “Élni akarunk!” alapítványt támogathatják, amely a hazánkba menekült ukrán gyerekeket, munkaképtelen, idős és fogyatékkal élő embereket támogatja.