Szeged Grosics foci

Idegenben nyert a Haladás ellen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Helyi hírek Sport

Az idei szezon második győzelmét szerezte meg Szombathelyen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, ahol története során először tudott nyerni.

A sérültek közül Gajdos és Bíró is visszatérhetett, előbbi a kezdőben, az utóbbi a kispadon kapott helyet. – A meccset mi kezdtük jobban, igyekeztünk nyomás alatt tartani a Haladást, ez többé kevésbé sikerült, de a 20. perc után kiegyenlítetté vált a játék. Az első félidőben Gajdosnak és Harunának is lett volna lehetősége helyzetbe kerülni, de a védők minden esetben tisztázni tudtak – írta a csapat portálja. Mindkét kapusnak egy-egy bravúrt kellett bemutatnia az első 45 percben, Molnár Farkas egy szöglet utáni fejest tenyerelt ki a gólvonalról nagy vetődés után. A gól nélküli döntetlen megfelelt az első félidőben látottaknak.

A második játékrész még inkább eseménytelenül telt, jobbára a pálya közepén zajlott a játék. A 81. percben a nagyon kevés lehetőség közül egyet értékesített a Szeged. Szakály bal oldali szöglete elment a hazai védők között jött a hosszún Gajdos öt méterről a kapuba bombázott (0-1). A végén a Haladás a kapu elé szegezte a vendégeket, de gólt nem tudtak szerezni. Ehhez kellett Molnár-Farkas bravúrja, aki Hursán fejesét a levegőben úszva védte.

Ha nem is szép játékkal, ha nem is jó mérkőzésen, de megvan a második győzelem – folytatás vasárnap 19 órától, a szezonban először hazai pályán a Dorog ellen.

– Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, nagyon jó mérkőzést játszottak. Tudtuk, hogy a Haladás egy jó csapat, jól kezdték a bajnokságot. Elvégeztük azt a munkát, amit elterveztünk és szerencsére ez ma elég volt a győzelemhez – mondta a lefújás után Alexandar Sztevanovics.

LABDARÚGÓ Merkantil Bank Liga NB II, 4. forduló

SZOMBATHELYI HALADÁS –SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–1 (0–0)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1665 néző. Vezeti: Horváth Tibor (Máyer Gábor, Kiss Balázs).

HALADÁS: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas (Csernik, 56.), Hursán, Sipos Z., Doktorics (Horváth R., 56.) – Molnár R.(Lencse, 76.), Borvető (Taipi, 56.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Tóth B., Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas, 81.) – Pintér Á. (Dobos, 67.), Szatmári (Szakály, 81.), Gajdos – Haruna (Bíró, 59.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerző: Gajdos (84.).