időkép előrejelzés

Szegedre is visszatér a kánikula augusztus első hetében

Gazdaság Helyi hírek

Napról napra melegebb lesz, csütörtöktől újra meghaladhatja a hőmérséklet a 35 fokot. Szegeden ennél is melegebb lehet – rossz hír, hogy egyetlen csepp esőre sem számíthatunk.

Felfrissülést hozott a szombaton érkezett hidegfront, többfelé heves viharok kísérték útját, amiből Szeged jelentős része kimaradt. – A front mögött hétfőn azonban újra felmelegedés kezdődik, csütörtöktől újra meghaladhatjuk a 35 fokot – írja előjelzésében az idokep.hu.

Hétfőn és kedden friss lesz a reggel, mindenhol 20 fok alatt, a derült, szélcsendes völgyekben 10 fok közelében alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek. Hétfőn főként nyugaton, északnyugaton, kedden a Dunántúlon és északon, északkeleten alakulhatnak ki helyenként záporok, zivatarok. Az északnyugati, északi szél még többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Felmelegedés kezdődik: hétfőn 26 és 32, kedden 28 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hét közepén már nem várható említésre méltó csapadék, sok napsütésre készülhetünk, a szél mérsékelt marad. Hajnalonként 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, napközben pedig egyre melegebb lesz, csütörtökön néhol, pénteken többfelé elérjük, helyenként meg is haladjuk a 35 fokot. Ez utóbbit jósolja Szeged környékére az idokep.hu.

Az újabb hidegfront a szakportál jelenlegi számítása szerint péntek éjjel, szombaton érkezhet.