tram-train

Augusztus elsejétől jár sűrűbben és lesz fizetős a tram-train

Gazdaság Helyi hírek

Augusztus elsejétől félóránként jár a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között, ekkortól fizetőssé is válik a szolgáltatás – jelentette be Lázár János a Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában.

A beruházásért felelős kormánybiztos hozzátette: a tarifákat úgy határozták meg, hogy olcsóbb legyen a vasútvillamos, mint a Volánbusz. – Az elkövetkezendő napokban az üzemeltető MÁV-START részletes tájékoztatást közöl a menetrendről és az árakról – írta a beszélgetésre hivatkozva a portál..

– Minden kedvezmény, tehát a 33, az 50 és a 90 százalékos kedvezmények is érvényesek lesznek. Szerintem egy nagyon jó projektet zárunk le, mindenki megelégedésére. Azt kívánom minden vásárhelyinek, hogy egészséggel és biztonsággal tudja használni. A fél órás menetrendet tovább tudjuk sűríteni, ha minden jármű itt lesz, így még kedvezőbbé válik a tram-train – fejtette ki Lázár János a rádiónak.

Azt már portálunk teszi hozzá, hogy

egyelőre sem a tarifákat nem jelentették meg hivatalosan, miközben azt elvileg egy hónappal a változás előtt meg kellene tenni, sem az önkormányzattal nem írták még alá azt a szerződést.

– Jön a fizetős tram-train, hírek szerint már nincs két hét, és jegyet kell venni, de még nincs írásos megállapodás a jegyek és bérletek áráról, és hogy a szegediek milyen feltételekkel vehetik igénybe helyi utazásra a járműveket – írta közösségi oldalán Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester egy nappal a lázári bejelentés előtt. Hozzátette, akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ezt elvileg meg is kellene hirdetni, legalább 30 nappal a hatályba lépés előtt. Ez lenne a 2012. évi XLI. törvény a személyszállítási szolgáltatásokról.
Az alpolgármester az RTL Híradónak elmondta, kollégái szerint nincs komoly probléma az előzőleg leegyeztetett számokkal, de ezt még két önkormányzati bizottság elé be kell terjeszteni.
A nyitóképen a villamos és a tram-train. Fotó: Frank Yvette

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért.