Olasz turnéra indul a Nyíregyházi Cantemus Kórus

Helyi hírek

2022. július 14-22. között a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara és Cantemus Gyermekkara is nemzetközi turnéra indul.

Mindkét versenyt Olaszországban rendezik meg. A Pro Musica Leánykar az 59.-ik alkalommal megrendezett Augusto Cesare Seghizzi olasz zeneszerzőről és kórusvezetőről elnevezett Nemzetközi Kórusfesztiválon fog fellépni az olasz Gorizia városában. A Cantemus Gyermekkar pedig a római 11. „Musica Eterna” versenyen mutatkozik be.

A Nyíregyházi Cantemus Kórus énekkarai már több alkalommal is részt vettek a goriziai megmérettetésen, számos első díjat és nagydíjat is szereztek itt, viszont a római versenyen most első alkalommal szerepelnek.

A Pro Musica Leánykar 38 énekesét Szabó Soma Liszt-díjas karnagy kíséri el, míg Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy a 40 fős Cantemus Gyermekkarral indul útnak Rómába. A Pro Musica Leánykar négy kategóriában is pódiumra lép a goriziai versenyen, a gyermekkarnak Rómában csak egy versenyprogramot kell bemutatni maximum 15 percben. A római verseny érdekessége még, hogy a július 16-án megrendezésre kerülő nyitókoncert Ferenc pápa személyes jelenlétében zajlik majd. Mindkét versenyen a kategória győztesek a nagydíjas megmérettetésen is szerepelnek.